TOP SUVREMENA KUĆA U ZAGREBU

Obiteljska kuća koja je posebna, baš poput stabala obližnje šume

 

Ukupne površine 240 četvornih metara, izgrađena na tri etaže i zaštićena zelenom okućnicom, s kojom sveukupno broji 700 m2, ova obiteljska kuća na maksimirskom Prilesju jedno je od onih zdanja čija vas arhitektonska rješenja zadive na prvu.

O njezinom nastanku razgovarali smo s arhitektom Ninom Viragom, docentom na zagrebačkom Arhitektonskom fakultetu.- Koncept kuće nastao je kao odgovor na projektni program zadan od strane investitora, ali i sukladno samoj parceli i kontekstu u koji je smještena.

Vlasnici, peteročlana zagrebačka obitelj, već dulje vrijeme stanuju u ovom dijelu grada te im je kupnja ove parcele predstavljala konačno rješenje - uvodi nas Nino u arhitektonsku priču koja je odrađena u svega dvije godine, dok je idejni projekt trajao tek dva mjeseca, ponajviše zbog toga što su investitori ponuđeno rješenje prihvatili gotovo bez primjedbi. Doduše, uz zanemarive rasprave oko eksterijera.


Kako izgleda interijer i eksterijer ove divne suvremene kuće provjerite u velikoj reportaži na nekoliko stranica u novom broju časopisa D&D (koji izlazi uz Jutarnji list) samo u nedjelju, 18.11.)

Ne propustite!

Foto: Biljana Blivajs/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 08:21