BEZ ZAMJERKE

Obiteljska kuća mlade tročlane obitelji u Virovitici oaza je elegancije i ugodne atmosfere

 GLETVA
Mario i njegov tim, koristili su kontrast prirodnog drva hrasta s crnim, drvenim i metalnim elementima

Ured za projektiranje interijera Gletva arhitektura iz Svetog Martina na Muri, projektirao je elegantni interijer obiteljske kuće u izgradnji u Virovitici. Vlasnici kuće su mlada tročlana obitelj koja, kako saznajemo, od dizajnera nije imali puno zahtjeva. Najvažnije im je bilo da se ne mijenja tlocrtni raspored zidova i otvora te da se dobije prirodan, topli i čisti ugođaj.

image
GLETVA
image
GLETVA
image
GLETVA

- Ljubitelj sam čistih linija i decentnih boja u interijeru, u kojem se onda pružaju beskrajne mogućnosti dekoriranja i obogaćivanja detaljima u boji pa mi ona zahtjevi vlasnika nisu predstavljali nikakav problem – kaže na glavni dizajner i vlasnik studija Mario Petković

Kuća je trenutno u fazi izgradnje, a u konačnici će se sastojati od dvije etaže koje će se rasprostirati na 194 metra četvorna. Prizemlje će zauzimati 106 metara četvornih, a uključivat će dnevni boravak, blagovaonicu, kuhinju, radne sobe te tehničke prostore i garažu. Dok je druga etaža od 88 metara četvornih predviđena za spavaće sobe s garderobom i kupaonice.

image
GLETVA
image
GLETVA
image
GLETVA
image
GLETVA
image
GLETVA

Rani ulazak dizajnera u projekt, dok je kuća još u izgradnji otvorilo mogućnost da se pozicija i orijentacija namještaja prilagodi zidovima, vratima i prozorima, a sve to u svrhu otvaranja prostora za lakše kretanje i komunikaciju. Estetski dio baziran je na ideji tihog luksuza s klasičnim i izdržljivim materijalima u jednostavnoj i neutralnoj paleti.

Kako bi se stvorio takav interijer, Mario i njegov tim, koristili su kontrast prirodnog drva hrasta s crnim, drvenim i metalnim elementima. U sve to su uklopili kamen, mramor, metal, zrcala i strukturirano staklo na miran i ujednačen način, baš onako kako su i sami vlasnici zamislili.

image
GLETVA
image
GLETVA
image
GLETVA
image
GLETVA
image
GLETVA

Za zidne obloge korištena je vapnena boja belgijske tvrtke Kalklitir, koja povezuje boje namještaja te stvara iluziju dubine zidova i smanjuje potrebu za dodatnim dekoriranjem.

- Nadamo se da će mlada obitelj uživati u svom skladnom i umirujućem domu jer to je sve što nam treba nakon dana u kaotičnomu svijetu – ističe dizajner za kraj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 19:49