MODERNA VILA NAD MOREM

Obiteljska kuća na dvije etaže s pogledom na Krk i Cres

 

Kolumnisti Dom i dizajna tim arhitekata iz projektnog ureda 4uHa s vama će družiti svakog tjedna, a kako bi druženje bilo zanimljivo i edukativno pripremili su za vas niz korisnih tema i primjera. Odgovarat će na bitna i česta pitanja, i kroz vlastite projekte ukazivati na pozitivne i negativne strane odluka.

Sa sve kraćim danima, radni tjedan sve brže i brže prolazi. Pred samo nekoliko dana krenuli smo s predstavljanjem našeg novog projekta – moderne vile iznad Opatije. Danas nastavljamo tamo gdje smo prošlog tjedna stali - vraćamo se na obronke Učke gdje nas čeka jedan od najljepših pogleda na Kvarner. Prije no što zajedno otkrijemo sve što se krije na prvom katu obiteljske kuće za odmor, prisjetimo se njene prizemne etaže jednostavnim klikom ovdje.

Iako već samo prizemlje sadrži sve potrebno za dom iz snova, prvi kat je zaista neprocjenjivi bonus, u što ćete se kroz virtualni tour, zasigurno, uvjeriti.

Lagano se penjući elegantnim metalnim stubištem na gornju etaže, ulazimo u atmosferu apsolutne prozračnosti i svježine – duga staklena stijena otvara pogled prema zelenju i moru te jednostavno poziva na uživanje u lounge kutku, sauni čija je posebnost u tome što je dobila vlastiti pogled na more, zatim unutarnjem bazenu ili na suncu i zvijezdama obasjanoj prostranoj vanjskoj terasi.

Ali to nije sve – gornja etaža sakriva još dvije prostrane noćne odaje – dječju sobu s vlastitom kupaonicom i garderobom te master bedroom ili, rekli bismo glavnu spavaću sobu. Ona, uz neizostavnu kupaonicu i garderobu, ima „ono nešto“, neku dodatnu vrijednost , koju već na prvi pogled nije teško otkriti.

Projektirana je tako da, kao rubna prostorija gornje, izdužene etaže, dobije vlastitu terasu s pogledom na jedan od najznačajnijih dijelova Kvarnera – Vela vrata - morski prolaz između Istre i otoka Cresa. Drugim riječima, gleda prema značajnom morskom trenutku prema kojemu su oči obitelji pomoraca stoljećima uprte. Kroz njega brodovi ulaze u zaljev pa je sa svaka s čežnjom očekivana mala plovna točka što se odjednom stvorila u tom morskom klancu značila povratak najdražih s dugih morskih pustolovina. Kao što se plovidba morima na Kvarneru prenosi s koljena na koljena, mi smo dizajn eksterijera, imitacijom suhozida, prenijeli u interijer, te s prizemlja na kat.

Osim primorskog štiha kamenog zida, drvena vrata te tamni, metalni prozori od poda do stropa, izdužena, tamna tračna rasvjeta, imitacija kamena i topli, drveni dekor u svakoj su prostoriji stvorili jedinstven, ali tematski povezan doživljaj. Dok se, uz kadrove osunčane ili pak pod vedrim noćnim nebom, zvijezdama obasjane terase, uz neki fini koktelčić u rukama i miris svježe ribe na gradelama u našim mislima, opraštamo od radnog tjedna, ali i ljeta, spremno dočekujemo nove projekte koji će ubrzo krasiti neke nove obronke, čuvati neke nove, značajne poglede i stvarati nezaboravne trenutke.

Do novih arhitektonsko-dizajnerskih trenutaka, šaljemo vam dobre stare pozdrave s Ribnjaka.

Vaš tim 4uHa

Arhitekte iz projektnog studija 4uHa možete kontaktirati: www.4uha.com ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Pratite ih na Facebook stranici 4uHa i Instagramu @4uha_arhitekti ili posjetite u Jurkovićevoj 3 u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 02:26