KARLOVAČKA LJEPOTICA

Obiteljska kuća podno starog grada Dubovca: Novi dom četveročlane obitelji u Karlovcu

Open space
Pogledajte kako su arhitekti iz 4UHA stvorili savršen novi dom za mladu, modernu obitelj!

Kolumnisti Dom i dizajna tim arhitekata iz projektnog ureda 4uHa s vama će družiti svakog tjedna, a kako bi druženje bilo zanimljivo i edukativno pripremili su za vas niz korisnih tema i primjera. Odgovarat će na bitna i česta pitanja, i kroz vlastite projekte ukazivati na pozitivne i negativne strane odluka.

AUTORI PROJEKTA:

  • Mislav Bašić, mag.ing.arch.
  • Martina Kinkela, mag.ing.arch.

Podno starog grada Dubovca, u gradu na 4 rijeke, posljednjih smo mjeseci zaista uživali kreirati ovaj interijer. Prve skice obiteljske kuće osmislili smo pred dva proljeća, marljivo radili i rasli na svakoj fazi projekta, a sada se bliži dan kada će ova 4 zida by 4UHA postati dom za četveročlanu obitelj.

Nakon svakog projekta i mi postanemo “odrasliji”. Svaki od njih je novo, vrijedno iskustvo, kompletno drugačiji projektni zadatak, ponekad i avantura u istraživanje potpuno novog stila. Ono što je ipak svima njima zajedničko jest isti cilj – stvoriti najkvalitetniji životni prostor u skladu s mogućnostima koje nam projekt pruža. Uklopiti novi zahvat u okolinu, slušati, interpretirati i oplemeniti želje i potrebe klijenata, neke od njih i doraditi ili zamijeniti optimalnijim rješenjima, razmišljati o načinima korištenja prostora te uvijek unijeti dio sebe u projekt.

image
Open space
image
Dnevni boravak
image
Dnevni boravak
image
TV zid i kamin
image
Blagovaonica

Upravo ova karlovačka obiteljska ljepotica, koja ponosno broji tristotinjak kvadrata, je projekt u kojem smo mogli unijeti jako puno “nas”, zahvaljujući slobodi i povjerenju koje su nam na svakom koraku investitori dali. Od prvih skica do posljednjeg komada namještaja.

U svakom trenutku razvijanja ovog projekta, vizija nam je bila ista – stvoriti savršen novi dom za mladu, modernu obitelj. Savršenstvo, naravno, ne postoji, ali njemu treba težiti. Takvim pristupom se stvaraju jedinstveni prostori, pomiču granice i razvijaju nova rješenja.

image
Kuhinja
image
Kuhinja
image
Kuhinja
image
Kuhinja

Nakon detaljne analize mogućnosti gradnje na čestici, prema postojećem stanju i prostornim planovima, prizemlje smo podijelili u tri zone – ulaznu, komunikacijsko-servisnu i prostranu, ali intimnu obiteljsku dnevnu zonu. Kuhinjski i blagovaonski prostor smo tlocrtno uvukli, ne bi li stvoriti mjesto natkrivenoj terasi za ispijanje jutarnje kave, ljetne obiteljske ručkove i večere s prijateljima. Dnevni boravak je također dobio svoj društveni dodatak u prostoru – lounge zonu koja se, zahvaljujući velikim staklenim stijenama, brzo i jednostavno povezuje s vanjskim prostorom za druženje.

image
Lounge
image
Lounge
image
Ulazni hodnik i stepenice

Kat kuće smo podijelili u tri još intimnije i osobnije zone, projektirane i dizajnirane kako bi svaki član obitelji mogao svoj radni i školski dan započeti i završiti bezbrižno i veselo, a slobodno vrijeme provoditi u vlastitom opuštajućem kutku. Za nekoga je to topla, mirisna kupka, uživanje na sunčanoj terasi, igranje igrica s prijateljima, penjanje po zidu, crtanje i slikanje ili čitanje knjige u udobnoj sobnoj ljuljački.

image
Roditeljska spavaća soba
image
Roditeljska spavaća soba
image
Roditeljska spavaća soba
image
Roditeljska kupaonica
image
Roditeljska kupaonica
image
Roditeljska kupaonica

Ulično pročelje smo oblikovanjem prilagodili starogradskim obiteljskim kućama, u nešto suvremenijem ruhu, dok je dvorišni dio u kombinaciji ravnog i blago kosog krova, natkrivenih i nenatkrivenih terasa, velikih staklenih stijena, limene fasade i opeke.

Najveće zadovoljstvo kod projekata obiteljskih kuća nam predstavlja mogućnost da dizajniramo ne samo fasade već i unutrašnji izgled, interijer - dušu svakog životnog prostora.

image
Soba za dječaka
image
Soba za dječaka
image
Soba za dječaka
image
Soba za dječaka

Već s prvim tlocrtnim skicama počinjemo razmišljati o tome kako bi mogle finalno izgledati stepenice, od kojih materijala bi se izvele, koji dekori bi se dobro uklopili u dizajn kuhinje po mjeri, kakav bi mogao biti ulazni ormar. Upravo uz tog razloga jedva čekamo sve te ideje pretvoriti u budući dom.

image
Soba za djevojčicu
image
Soba za djevojčicu
image
Soba za djevojčicu
image
Soba za djevojčicu

Na ovom projektu su se i sami investitori pobrinuli da njihov životni projekt bude realiziran baš po mjeri - izvodeći sve armiranobetonske radove – Klbau, a kako bi svaki dan bio prekrasan, šaren i ispunjen veseljem, pobrinule su se zidne slike i tapete jedne i jedine - Mirna Sišul.

image
Kuća eksterijer
image
Kuća eksterijer

Do sljedećeg čitanja, želimo Vam da i vi budete takvi - šareni ( iznutra ili izvana - kako tko više voli) , veseli te da Vam sve bude baš po mjeri.

Vaš tim 4UHA

Arhitekte iz projektnog studija 4uHa možete kontaktirati: www.4uha.com ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Pratite ih na Facebook stranici 4uHa i Instagramu @_4uha ili ih posjetite u Jurkovićevoj 3 u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 07:31