Lagan i prozračan dom

Obiteljski dom brazilskog supermodela Alessandre Ambrosio opušteno je utočište nadahnuto boho stilom

 MSB/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA/MSB/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA
Dnevna soba Alessandre Ambrosio pravi je opušten obiteljski prostor

Kuća u Santa Monici, Kalifornija, izvorno je izgrađena 1920. godine i u stilu je španjolskog kolonijalnog preporoda. Alessandra se za uređenje obratila slavnom dizajneru interijera Martynu Lawrenceu Bullardu da joj pomogne dizajnirati kuću u personalizirani prostor, u kojem živi sa svoje dvoje djece.

- Martyn je unio puno boja, tekstura i života u projekt. Volim egzotična mjesta, a on zna kako dočarati fantaziju koja je ipak razigrana i prikladna za djecu. Nisam željela ništa previše ozbiljno, rekao je Ambrosio za Architectural Digest.

Na Instagramu je Martyn Lawrence Bullard uređenje opisao kao "ležerni šik" inspiriran boho stilom.

S obzirom da je prostor usredotočen na obitelj ideja za dnevnu sobu u boho stilu bila je pun pogodak jer izgleda opušteno i ugodno. Potpuno bijeli zidovi prostoru daju lagan i prozračan osjećaj, dok prirodni materijali, poput ratana, i neusklađeni mekani namještaj pomažu u stvaranju boemskog ugođaja i opuštene plaže.

- Ova dnevna soba savršeno je uređena za obitelj i okupljanje s voljenima, kaže dizajnerica interijera Jessica Bagwell.

Besprijekoran balans između stila i praktičnosti daje veliki kutni kauč, koji djeluje kao žarišna točka u sobi i izgleda beskrajno udobno, dok njegov niski profil ne zagušuje prostor.

- Segmentna sofa promišljeno je dizajnirana da stane ispod prozora, a sivi tekstil je kontrast prozračnom prostoru, primjećuje Bagwell.

Element zanimljivosti na visokom, zakošenom stropu kuće u kolonijalnom stilu, tradicionalno je svjetlo koje ispunjava prostor, kao što Bagwell dalje objašnjava: - Starinsko rasvjetno tijelo plijeni pažnju na zasvođenom bijelom stropu čineći ga zanimljivim.

Osjećate li se nadahnuto ovim prozračnim i ležernim životnim prostorom?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 02:33