uređenje za pet

Obiteljski stan od 80 m2

Obiteljski stan na fotografijama obuhvaća ukupno 80 četvornih metara prostora, nalazi se u São Paulu u Brazilu i projekt je arhitektice Julliane Camargo. Dnevna soba, blagovaonica i kuhinja nalaze se u istoj prostoriji u kojoj većinu prostora zauzima upravo boravak dok je prostor blagovaonice i kuhinje zapravo mali, ali kompaktan.




Unatoč tome što se nalaze u istom prostoru izgled ove tri zone jedinstven je i različit. Dnevna soba vizualno je odvojena od ostatka pomoću velikog plavog tepiha, blagovaonicu obilježava okrugli stol s ružičastim stolicama, a kuhinja je izvedena u kombinaciji bijele i crne boje te staklenih površina. Iako je mala, kuhinja obuhvaća otvoreni šank koji služi za doručkovanje te kao dodatna radna ploha, a sa stropa se spuštaju dodatne police izvedene od metala i stakla.



Elementi uz sam zid bijeli su i proširuju prostor. Pokraj kuhinje nalazi se staklenim vratima odvojen prostor praonice. Korištenje stakla umjesto klasičnih vrata odlično je rješenje jer se tako nije dodatno zatvorio prostor.



Uz boravak se nalazi još i mala zatvorena terasa na kojoj je postavljena velika ljuljačka, a prostor zida odlično je iskorišten za spremanje čak dva bicikla vlasnika. Glavna spavaća soba uređena je decentno i elegantno, s drvenim zaglavljem i podudarnim plavim noćnim ormarićima. Ormar je prekriven ogledalima koja udvostručavaju prostor. Dječja soba s drvenim krevetom na kat također je malih proporcija, ali je stoga okvir kreveta odabran tako da pruža prostor za odlaganje robe i igračaka.





Izvor: HomeDsgn

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 23:16