Obiteljsko gospodarstvo u španjolskom Val d'Aranu

Posjed vrijedan 4,1 milijun dolara

Ovo obiteljsko imanje sastojalo se od tri tradicionalne pirenejske gospodarske zgrade, kolokvijalno zvane “bordas”, koje su renovirane i prenamijenjene u cjelinu sa šest spavaćih soba. Originalni kamen i drvo obnovljeni su i zadržani u objektu koliko je to najviše bilo moguće. Vanjski zidovi su načinjeni od lokalnog kamena, dok je krov pokriven škriljcem. Unutrašnji zidovi su pokriveni gipsom, a stolarija je kombinacija hrasta, trešnje i jele. Objekt se grije s peći na loživo ulje.

Kuća i bivša žitnica spojene su zatvorenim hodnikom i čine cjelinu od impresivnih 475 kvadrata životnog prostora. Prvi kat preuređen je u veliku sobu s visokim stropovima, kaminom, blagovaonicom i kuhinjom. Radne površine u kuhinji su od nehrđajućeg čelika, a posebno se ističu vrhunski kuhinjski aparati kojim je opremljena. Drugi kat sadrži dvije spavaće sobe i kupaonicu. Na trećem katu je glavna spavaća soba, s očaravajućim pogledom na dolinu u kojoj je kuća smještena, i dječja soba za igru koja se s lakoćom može preurediti u spavaću sobu.

Pripojena bivša žitnica sadrži sobu za rekreaciju na jednom katu, dok se na drugom katu nalaze spavaće sobe s kupaonicama. Nasuprot popločenog dvorišta nalazi se bivša štala u kojoj je sada smješten profesionalni tonski studio, garaža za tri vozila. Na katu se nalazi kućna teretana, sauna i kupelj. Ukupna veličina posjeda je više od 4000 kvadrata i nalazi se samo 10 minuta od Vielhae, središta Val d’Arna, koja broji 4000 stanovnika. U blizini je najveće španjolsko skijalište Baqueira/Beret. Francuski Toulouse je udaljen 2,5 sata vožnje autom, dok je Barcelona udaljena 3,5 sati.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 15:20