AUTENTIČNO

Obnova napuštene stare kamene kuće u predivni dragulj koji krasi cijelo područje

 Boutique-homes.com
Pohvalan projekt očuvanja kuće stare stotinama godina u području koje je pod zaštitom UNESCO-a, nije bio ni malo lagan zadatak

Smještena u najjužnijem dijelu Val d‘Orcia, blizu granice s Umbrijom, ova kuća u Toskani zauzima zemlju kojom su nekoć vladali stari Etruščani koji su navodno skrivali blago u mjestu Chiusi, podzemnom labirintu koji je u današnje vrijeme otvoren za posjete, a nalazi se samo nekoliko kilometara od imanja.

image
Boutique-homes.com
image
Boutique-homes.com
image
Boutique-homes.com

Nenadmašna ljepota Val d‘Orcie savršen je prizor ljepote unutrašnje Italije, cesta obrubljenih visokim brežuljcima kao s razglednice, čempresa i drevnih sela koja se uzdižu sa svakog vrha. Ispod terase u sjeni glicinije ove obnovljene kuće prostire se ta tipična Toskana. Vesela, svijetla i ležerno uređena kuća obnovljena je po projektu iskusne dizajnerice interijera Ilarije Miani. Proslavljena prijašnjim restauracijama, dizajnerica i u ovom projektu ističe svoje stručno oko za očuvanje autentičnih detalja i vještinu za stvaranje skromnih životnih prostora prepunih ležernog luksuza.

image
Boutique-homes.com
image
Boutique-homes.com
image
Boutique-homes.com

Pohvalan projekt očuvanja kuće stare stotinama godina u području koje je pod zaštitom UNESCO-a, nije bio ni malo lagan zadatak, ali veliko iskustvo projektantice u konačnici je rezultiralo impresivnim projektom koji se ističe svojom posebnošću. Osim interijera Ilarija je zapanjujuće uredila i vanjski dio kuće, gdje terasasti cvjetni vrtovi i krajolik oko bazena koji okružen zrelim drvećem stvaraju prizore kao iz snova. Sunčana i vesela atmosfera na bezvremenskim kamenim terasama prekrivenim vinovom lozom gleda na 30 privatnih hektara šume, zasađene vrtove, bazen sa slanom vodom i prostor za piknik, te voćnjak, vinograd i sela na brežuljcima ocrtana na horizontu.

image
Boutique-homes.com
image
Boutique-homes.com

Svijetle nijanse bež boje do limun žute, živopisna kraljevsko plava, tropska zelena i crvena boja trešnje daju spavaćim sobama njihovu osobnost, svaki prostor je jedinstveno obojan, a također ima pod od cigle. U sobama su kreveti s klipovima i slatkim antiknim namještajem. Kupaonice su zasebne za svaku sobu, a zajednički prostori kuće su šarmantno skromni, ali elegantni, s rustikalnom atmosferom seoskog imanja.

image
Boutique-homes.com
image
Boutique-homes.com

Posebno se ističe drevna kamena kuhinja i dnevni boravak gdje je povijest kuće u potpunosti prikazana u ručno klesanom drvu, valovitim kamenim podovima i masivnom otvorenom ognjištu koje je divno zamrljano čađom od uporabe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:31