KUĆA NANARA

Od konobe i garaže do savršenog prostora za odmor duše i tijela... Idemo tamo!

 Vojko Basic/Cropix
Objekt je sagradio Stanko Šalov 1987. godine, a s vremenom je prilagođen iznajmljivanju, pa se danas u prizemlju nalaze apartmani

U Dalmaciji, u šarmantnom mjestu Gustirna koje se nalazi u općini Marina, pronašli smo lijepu kuću za odmor imena Nanara. Tu kuću napravio je Stanko Šalov 1987. godine. S vremenom je sa svojom obitelji prilagodio kuću iznajmljivanju, pa se tako danas u prizemlju nalaze apartmani s četiri zvjezdice, a nekada je na tom mjestu bila konoba Nanara u kojoj su se posluživali pršut i razne druge domaće delicije.

image
Vojko Basic/Cropix


- Prije tri godine, nakon legalizacije kuće, došli smo na ideju da od tadašnje konobe i dijela koji smo koristili kao garažu napravimo apartman i vanjski dio s terasom, grilom i privatnim bazenom - priča nam vlasnikova kći Katarina Najev i ističe da su sve radove vezane uz taj dio zgotovili u samo pet mjeseci.


- U kući smo ostavili originalne daske za čaše koje su i prije bile u konobi, a ni šank nisu htjeli rušiti pa je i on ostao dio interijera. Stol je hrastov i star je čak 30 godina, a iskombinirali smo ga s modernim sjedalicama kako bismo spojili različite stilove - priča Katarina i dodaje da se u sobama posebno ističu stari kuferi koji goste podsjećaju na neka dobra, stara vremena. U sobama su i novi box kreveti, ormari kupljeni u Ikei te upečatljivi detalji u zlatnim nijansama. Dvije su sobe u klasičnim, crno-sivim koloritnim kombinacijama.

image
Vojko Basic/Cropix


A otkuda baš naziv Nanara?


- Ime je dobila po već spomenutoj našoj staroj konobi i nismo se dugo premišljali oko toga niti išta vagali. Htjeli smo na neki način odati počast našem tati i vratiti stari sjaj konobe koja je njemu puno značila i za koju baš sve vežu jako lijepe uspomene - otkriva Katarina Najev.


I vanjski dio kuće je pomno osmišljen. Tu su ležaljke, sjenica, dio za odmor, ali i bazen veličine 6 x 3,2 metra. Općenito u kući, ali i izvan nje vladaju mir i spokoj idealni za maksimalno opuštanje. S terase puca pogled na zelena brda, vjetrenjače i polja. Ujutro goste budi cvrkut ptica. Gosti također imaju mogućnost privatnog parkinga, grila i full opreme u svim apartmanima.
Inače, vlasnici ove kuće su i vlasnici OPG-a Šalov Stanko, bave se proizvodnjom maslinovog ulja, a pohvalili su nam se kako imaju i 700 stabala maslina koje sami beru i obrađuju.


- Ulje plasiramo i na sajam maslina u Zagrebu, a svakom gostu darujemo za degustaciju ulje, rakiju i vino koje i prodajemo - ponosno govore vlasnici.


Više informacija potražite na Facebook stranici: Holiday house Nanara Croatia.

image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. travanj 2024 03:33