KREATIVAN PROSTOR

Od mračne kutije do urbanog salona za uljepšavanje

Pogledajte što se dogodi kad kreativan fotograf sam osmisli radni prostor za svoju dragu.

Gabrijela Šimić i Dario Šišul mladi su par iz Novog Travnika. On je fotograf, a ona kozmetičarka. Dugo su tražili prostor za njezin salon, i tada im je pala na pamet njihova - garaža. U početku nisu vidjeli nikakav potencijal u 15 četvornih metara mračnog prostora, jer je bila u pitanju obična betonska garaža s krivim zidovima i mračnim izlazom u unutrašnjost zgrade.

- Nakon nekog vremena tražili smo idealan prostor za mali salon za uljepšavanje za Gabrijelu i nismo imali puno izbora. Ono što sam zamišljao u glavi tražilo je dosta ulaganja u prostor koji bi bio pod najmom. Predložio sam svojoj djevojci da mi prepusti da pokušam od male garaže napraviti salon. Kao i uvijek vjerovala je u mene, pa sam se odmah bacio na posao - priča nam Dario.

Tako je sad u nekad običnoj betonskoj kutiji dimenzija 3 x 5 m sa stropom od 4,2 m i jako krivim betonskim zidovima - salon za uljepšavanje Beauty Bar. Pitamo par koliko su trajali radovi i koja je bila prvotna ideja uređenja prostora.

- Trajalo je otprilike pola godine. Moram naglasiti da smo preuređenjem dobili 8 kvadrata zbog osmišljavanja galerije. Bilo je jako teško pronaći i napraviti sve ono što sam zamislio u glavi. Od početka sam crtao kompletan izgled prostora u Sketch-upu, međutim kako su napredovali grubi radovi, tako sam s vremenom dobivao nove, još bolje ideje, mijenjao postojeći plan, ali i zbog nemogućnosti pronalaska određenih materijala ili tehničkog izvođenja nekih zamisli, projekt sam mijenjao i crtao bar deset puta, dok nisam došao do finalnog izgleda na koji sam jako ponosan - ističe Dario, a Gabrijela dodaje kako je ideja bila da garaža postane mali salon koji će prije svega biti funkcionalan.

Od namještaja se posebno ističe drvena klub fotelja na ulazu u salon, koja je rad mladog dizajnera Kerima Karajka i izrađena je u samo pet primjeraka.

- Ali opet, nismo htjeli sav prostor utrošiti samo na funkcionalnost i radnu površinu, nego da dodamo i djelić tople i ugodne atmosfere, kao i udobnosti i komfora, jer se klijentice trebaju prije svega osjećati opušteno i udobno da bi provele nekoliko sati na tom mjestu - kaže. Svaki detalj u salonu unaprijed je smišljen i planiran. Dosta elemenata su proizvodi koji ne postoje, nego su nastali u njihovim glavama.

- Od namještaja bih posebno izdvojio dizajnersku klub fotelju na ulazu u salon, koja je rad mladog dizajnera namještaja Kerima Karajka. Stolica je limitirana na samo pet komada i neće se više proizvoditi, tako da je jedinstvena i jedina u Bosni i Hercegovini - kaže Dario i ističe kako je zanimljiva poveznica ljubav prema putovanjima.

- Koliko god da je bio stresan i težak proces gradnje i uređenja garaže, u tih pet mjeseci rada uhvatili smo vremena, volje i snage da i dalje putujemo i u nekim kratkim pauzama iskrademo se na Kubu, Katar, Singapur, Indoneziju, Maleziju i još neke destinacije… Zapravo, te su pauze pomogle da se riješimo stresa, odmorimo mozak i vratimo se s još boljim idejama i vizijama da nastavimo dalje.

Zato danas salon krase upravo fotografije s tih putovanja - zaključio je Dario Šišul, a sve čime se bavi ovaj kreativni par pogledajte na Instagram profilu @dario_sisul i Facebook stranici Beauty Bar • Gabrijela Šimić

Foto: Dario Šišul

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 09:38