renovacija kuće

Od otužnog to fantastičnog uređenja!

Obiteljska je kuća bila u prilično otužnom stanju kada su se renoviranja prihvatili Hannah i Chayce Wilson, vlasnici tvrtke From the Ground Up, čiji je cilj bio pretvoriti je u predivan i elegantan prostor za život. Sam je prostor bio taman i rascjepkan u više manjih prostorija. Kako to često biva, obnova nije tekla bez problema pa se tako ovaj bračni par suočio s iznenadnim rušenjem zidova, čudnim jezercem koje je nastalo u prostoru nekadašnjeg bazena i sličnim izazovima, no na kraju svih radova kuća izgleda bolje nego ikad.







Kako bi što više svjetla dopiralo u unutrašnjost, vlasnici su ugradili dodatne prozore na bočnim stranama kuće kao i na krovu, a cijeli su interijer obojili u bijelo. Podovi su prekriveni parketom tople smeđe boje koji u kombinaciji s bijelim zidovima čini savršenu osnovu za odlično uređen prostor. Glavni prostor u kući čini golema prostorija raspoređena u manje zone i u njoj se nalazi prostrana kuhinja, blagovaonica, prostor boravka, kao i manji kutak za druženje u samom uglu prostorije.


Dnevni boravak raspoređen je oko fantastičnog kamina ugrađenog u uski zid od opeke. Stari je bijeli zid obnovljen, a opeka od koje se sastoji prebojana u toplu sivu boju, a središte zida prekriveno je drvenim daskama koje stvaraju povezanost kamina s drvenim podovima. Topla siva boja kojom je prebojana opeka može se uočiti i u drugim dijelovima kuće poput ulaznog hodnika i same vanjštine kuće. Dnevni boravak formiran je pomoću kožnog kauča i manje sive kutne garniture, kao i niskog drvenog stolića za kavu. Odličan tepih objedinjuje cijelu zonu boravka i privlači pozornost svojim tkanjem.



Blagovaonicu čini pravokutni stol sa šest stolica, a zonu dodatno definira luster koji se sastoji od grupiranih visilica. Zid uz blagovaonicu rastvoren je velikim prozorima koji omogućuju mnogo dnevnog svjetla u ovom dijelu kuće, kao i prolaz u dvorište.

Kuhinja u uglu prostorije opremljena je kombinacijom svijetlih, gotovo bijelih i tamnoplavih kuhinjskih ormarića, a u središtu kuhinje nalazi se velik otok s bijelom radnom plohom koji funkcionira i kao šank, odnosno prostor za doručkovanje.



U predsoblju se nalazi drvena klupa s ugrađenim ladicama koja je, uz ogledalo, i više nego dovoljna za stvaranje funkcionalnog predsoblja. Iz predsoblja crno-bijelo stubište vodi na kat gdje se nalaze privatni prostori spavaće sobe i kupaonice.



U spavaćoj se sobi ponavlja osnovna paleta boja viđena u prizemlju, s bijelim zidovima, zagasitom sivom posteljinom i geometrijskim uzorcima na tepihu, kao i detaljima od tamnih metala. Dojam iznimno udobne prostorije stvaraju različite teksture tkanina koje su prisutne u prostoru. Kako vam se čini?


Izvor: West Elm

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2021 23:57