Obnova kamena kuća

OD ŠTALE DO DIVNE KAMENE KUĆE: Pogledajte kako je nova vlasnica u 6. mjeseci obnovila staru kamenu kuću napuštenu 70 godina!

 EL MUEBLE

Asturija je iznimno lijepa regija na sjeverozapadu Španjolske, poznata je po kamenim obalama, planinskim pejzažima i lijepim malim pitoresknim mjestima. Obnovljena kuća koju vam danas želimo pokazati nalazi se u blizini grada Lleida i sagrađena je sredinom 18. stoljeća. Nova vlasnica to zna, jer su prvi graditelji ostavili novčiće iz tog vremena skrivene u zidovima. U želji da nastavi tradiciju u ovoj je opsežnoj obnovi i ona sakrila nešto eura u zidove. Cijela konstrukcija kuće, kao i kameni zidovi, su izvorni, a neki nisu ni obojeni.

image
EL MUEBLE

image
EL MUEBLE

Što se tiče uređenja, željela je moderan i svijetli prostor. Nikako tipičnu seosku kuću s tamnim gredama i bojama. Težila je stvaranju svježeg i modernijeg interijera. U svega šest mjeseci uz pomoć graditelja Antonija Peláeza, obnovila je kuću u kojoj je kesten s ogromnim granama upadao u sve što je sada dnevni boravak iz kojeg se pruža pogled na vrt kroz željezne ostakljene prozore koje je sama dizajnirala, a lokalni bravar izradio.

image
EL MUEBLE

Grede od kestena u dnevnom boravku su originalne, a sačuvane su zbog estetike, ali i čvrstoće, jer one zapravo drže ploču na gornjem katu zajedno s nosivim željeznim stupovima. Uz to, podovi u prizemlju su također od neobrađenog i nepoliranog kestena. Veliki prozori u svako doba dana kuću ispunjavaju svijetlom i zelenilom.

image
EL MUEBLE

image
EL MUEBLE

U hodniku je napravljen željezni okvir koji omogućuje ulazak svjetlosti i daje šik ugođaj već pri samom ulazu u kuću. Vlasnica je dizajnirala željeznu ogradu za bijelo stepenište, a kamin od bijelog cementa u dnevnom boravku također je njezin dizajn.

image
EL MUEBLE

image
EL MUEBLE

Na katu su zidovi ostali neobrađeni i oslikani su bijelom bojom. Tu se smjestila jedna spavaća soba i kupaonica u kojoj je umivaonik u središte prostorije, baš kako je i nekada bilo. Na zadnjem katu pod je izrađen od cementa obojenog brodskom bojom, a dobro izolirani strop ima hrastove grede. Zidovi iznad su obojeni kamen.

image
EL MUEBLE

Sve spavaće sobe su jednostavne, vrlo udobne i imaju pogled na vrt.

Izvorne elemente gradnje vlasnica je istaknula tkaninama, sobnim biljkama, vintage namještajem i nježnim bojama. Jednostavno, lijepo i iskreno.

image
EL MUEBLE

Ovu kuću možete unajmiti za odmor na www.villaclub.com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 11:36