FANTASTIČNA KUHINJA U POTKROVLJU

Od tiskare do svijetlog obiteljskog doma

 

Kuhinja je srce doma, mjesto na kojem se susrećemo, družimo i zabavljamo pripremajući ukusna jela koja mame osmjehe na lica ukućana i prijatelja, i baš zato mora biti funkcionalna i praktična poput vrhunski opremljenih i profesionalnih kuhinja u restoranima i hotelima. Danas se velika pažnja posvećuje dizajnu kuhinja i novim materijalima. No, nama su i dalje najdraže kuhinje od nehrđajućeg čelika, koje su sve samo ne obične. Možda zbog zaobljenih uglova i retro izgleda, ova nam je kuhinja odmah upala u oči, a riječ je o Abimis kuhinji od nehrđajućeg čelika iza koje stoji talijanski brend Prisma, koji više od trideset godina proizvodi profesionalne i samoposlužne kuhinje i šankove.

Poput znanja koje se prenosi s oca na sina, Prisma je prenijela strast za izvrsnošću u kuhinje Abimis, koje za cilj imaju ponuditi talentiranom korisniku funkcionalna i nekonvencionalna rješenja. Svaka je Abimis kuhinja izrađena prema specifičnom dizajnu, a posebna se pozornost posvećuje: obliku, materijalima, praktičnosti, higijeni i sigurnosti, te preciznoj izradi što se lijepo vidi u detaljima.

Abimis su kuhinju u svom novom projektu, prenamjene stare tiskare u potkrovlje za život, odabrali i arhitekti iz ureda Festen Architecture kako bi zadovoljili veliku strast vlasnika prema kuhanju. Riječ je o potkrovlju veličine 170 četvornih metara okupanom prirodnim svjetlom i opremljenom divnom kombinacijom vintage i suvremenih komada namještaja. Osim iznimne kuhinje pažnju privlači paleta boja. Bijela je boja zagrijana toplim drvom i kožom, i baš poput glazure na torti, prekrasnom oker Eames stolicom, koja plijeni pozornost.

Foto: Jérôme Galland

Izvor: trendland

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 19:31