Odličan makeover kuće

Od zastarjelog i pretrpanog do vedrog interijera koji zrači dobrom energijom

Danas vam želimo pokazati zaista odličan makeover kuće sagrađene 1950-ih godina, koju je mladi bračni par prije godinu dana kupio i odlučio stvoriti novi dom. Iako je kuća bila renovirana više puta, novi su se vlasnici odlučili za nešto drugačiji raspored pa je tako kuhinja preseljena na novo mjesto, zatvoren je hodnik, a soba za druženje preseljena je pokraj garaže. Strukturne su promjene poboljšale komunikaciju u prostoru i učinile da ovaj dom izgleda puno veći ne mijenjajući kvadraturu prostora. Glavni cilj im je bio stvoriti interijer koji će biti kombinacija boho, mornarskog i šminkerskog stila. Bijeli zid u kući kombinirali su s mornarskim akcentima i prugama te kožom i prirodnim tonovima drva. Rezultat je sjajno uređen, vedar interijer koji zrači dobrom vibrom.

Najomiljenija prostorija u novouređenom domu paru je definitivno dnevni boravak koji je preplavljen dnevnim prirodnim svjetlom. Budući da se ne vole držati jednog stila, u dnevnoj sobi koristili su čistu bijelu pozadinu te su pomalo i riskirali miješajući različite uzorke, teksture i materijale zajedno, a u konačnici su dobili veseli spoj stilova koji odlično pristaju zajedno.

Najveći izazov pri renoviranju mladom je paru bio maksimalno iskoristiti ulazni prostor koji je originalno izgledao poput pećine. Uz pomoć lokalnog majstora otvorili su strop i na zid postavili lamperiju. Budući da nisu imali dovoljno prostora za puno namještaja, željeli su da prostor izgleda ugodno, što su postigli detaljima s karakterom i poviješću poput rogovlja koje su dobili s obiteljskog ranča i zanimljivim umjetničkim djelima. No, glavna zvijezda u hodniku je elegantan stolić koji izgleda jako interesantno, a ne zauzima dodatni prostor. Veliku su novu kupaonicu uredili u klasičnom bezvremenskom stilu koji uvijek izgleda elegantno. Carrara bijeli mramor odabrali su za kupaonske pločice i sve veće plohe u kupaonici zato što izgledaju lijepo i lagano se mogu kombinirati sa svim bojama, materijalima i uzorcima. Dok su za manji toalet hrabro odabrali Eskayel tapete kako bi barem u jednoj prostoriji razbili bijele zidove. Što vi kažete? Kako vam se sviđa novi izgled ove kuće?

Izvor: domino.com

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 13:32