MIRNA OAZA

Odličan raspored i fantastično iskorišten prostor u stanu od 49 kvadrata

 ANDERS BERGSTEDT/ENTRANCE MAKLERI
Ovo je dom koji je lako zavoljeti, dobro je raspoređen i ima prozračan raspored bez ikakvih nepotrebnih površina

Kad uđete u dvorište na adresi Nordenskiöldsgatan 30, u Gothenburgu buka grada kao da je odnesena vjetrom, prostor obiluje zelenilom, a svuda okolo se uzdižu prekrasne fasade kuća s početka 20. stoljeća.

U jednoj od tih kuća smjestio se jedan svjetlom okupan i iznimno lijep dvosoban stan od 49 metara četvornih, koji je prije nekoliko godina pažljivo renoviran s puno šarma i s velikim balkonom koji gleda na spomenuto ozelenjeno dvorište.

image
ANDERS BERGSTEDT/ENTRANCE MAKLERI

Ovo je dom koji je lako zavoljeti, dobro je raspoređen i ima prozračan raspored bez ikakvih nepotrebnih površina. Kada se popnete liftom ili stepenicama na drugi kat i uđete u stan odmah se nađete u malom predprostoru koji ima dio za vješanje odjeće i odlaganje obuće, uključujući tri ormara za pohranu koja se protežu sve do stropa.

image
ANDERS BERGSTEDT/ENTRANCE MAKLERI
image
ANDERS BERGSTEDT/ENTRANCE MAKLERI
image
ANDERS BERGSTEDT/ENTRANCE MAKLERI

Ovaj dio se otvara prema dnevnom boravku, a desno se vide kuhinja i spavaća soba. Zidovi su oblijepljeni tapetama William Morris Chrysanthemum, a na podu je bijelo pigmentirana ploča koja se nastavlja kroz cijeli stan.

Dnevni boravak je prepun svjetla i prozračan s dva visoka prozora koji gledaju na dvorište i s velikim otvorom prema kuhinji. Otprilike tri metra visoko, strop je uokviren prekrasnom štukaturom, a zidovi su obojani Nordsjöovom HoP svjetlo sivom bojom. Dodajte tome profilirane letvice i mramorne prozorske klupice i dobili ste prekrasan prosto za druženje i odmaranje.

image
ANDERS BERGSTEDT/ENTRANCE MAKLERI
image
ANDERS BERGSTEDT/ENTRANCE MAKLERI

Kuhinja je renovirana svijetlosivim kuhinjskim namještajem, s kuhinjskim elementima koji se protežu sve do stropa i uokvireni su prekrasnom štukaturom. Ovdje ne manjka prostora za skladištenje. Iznad radnih površina od carrara mramora nalazi se polupovezana bijela pločica. Uz visoki prozor na suprotnoj strani nalazi se prostor za blagovaonski stol u svijetlom drvu.

image
ANDERS BERGSTEDT/ENTRANCE MAKLERI

Spavaća soba nalazi se na kraju stana, točno gdje je i potrebno, tiha i odvojena od ostalih prostorija. Dvostruka staklena vrata vode na balkon, odakle se pruža pogled na dvorište puno zelenila i na prekrasna pročelja. Ugrađeno uzglavlje nudi dobar prostor za odlaganje, a dva dupla ormara do stropa skrivaju odjeću. Čak je i ovdje strop uokviren finom štukaturom. Zidovi su obojeni u vrlo blagu i umirujuću nijansu zelene, koja se dobro slaže s bijelo pigmentiranim podnim daskama. Ovdje je zasigurno dobro spavati.

image
ANDERS BERGSTEDT/ENTRANCE MAKLERI

Iz hodnika se ulazi u kupaonicu s kutkom za tuš i dosta prostora za pohranu kroz komodu i dva dodatna ormarića za pohranu i policu iznad vrata. Iznad komode je ogledalo s osvjetljenjem, a tu je i grijana držač za ručnike i podno grijanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 02:00