Boja sunca

Odličan stan od 73 kvadrata u kojem vlada žuta

 

Za efektno uređenje ovog privlačnog interijera zaslužna je žuta boja koja je u stanu iskorištena u svakoj prostoriji, bilo u obliku tkanina ili u obliku namještaja, pločica i radnih površina. Projekt uređenja stana od 73 četvorna metra osmislili su dizajneri Petro Buchok, Grits Boychuk i Roma Verbishchuk iz tvrtke Polygon i on uključuje podjelu na privatni i javni dio s dnevnim boravkom, blagovaonicom i kuhinjom koji zauzimaju veći dio stana te spavaćom sobom i uredom koji su odvojeni od ostatka.


Dio stana čini i zatvoreni balkon s visokim šankom postavljenim tik uz prozor koji može služiti kao mjesto za ispijanje prve kave, doručkovanje ili pak rad.


Zlatnožuta boja korištena je u svim prostorijama i to u kombinaciji s drvom i antracit sivom bojom koja omogućuje žutoj da se još više istakne. Dnevni boravak tako je namješten žutim kaučem, u kuhinji su gornji elementi izvedeni u toj istoj boji, a šank koji se nalazi između kuhinje i boravka također ima površinu u toj vedroj nijansi.


Spavaća soba i ured povezani su staklenim vratima na kojima se mogu spustiti zavjese kako bi se dobilo na privatnosti u sobi tijekom večernjih sati, ali i dignuti kako bi u ured dopirala dnevna svjetlost.



Žuta boja razvedrava izgled kupaonice i toaleta koji su razdvojeni i nalaze se na suprotnim stranama ulaznog hodnika. Sam stan namijenjen je mladom paru koji često radi od doma pa je ovakav raspored prostorija idealan spoj ugodnog i korisnog prostora.

Izvor: Home Designing

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 18:21