Koliko sam spreman potrošit? I što si mogu priuštiti...

Odlučili ste kupiti nekretninu i želite biti efikasni?

Iskoristite sve mogućnosti tražilice nekretnina Prvi Kvadrat

Odlučili ste kupiti nekretninu i sada se treba pripremiti na traženje. Uštedite si vrijeme, budite efikasni i iskoristite sve mogućnosti tražilice nekretnina Prvi Kvadrat. Naime, na njoj se nalazi interaktivna karta po kojoj možete ‘prošetati’ susjedstvom te sami vidjeti kakvo je stanje u kvartu, koliko imate hoda do javnog prijevoza i je li vrtić u neposrednoj blizini. Na karti koja je sastavni dio tražilice Prvi Kvadrat pogledajte koliko se nekretnina prodaje u blizini, usporedite im cijene i saznajte sve što možete, a možete puno.

Pri kupnji nekretnine važno je da budete otvoreni za sve mogućnosti te da dobro ispitate teren i ono što se na njemu nudi. Nemojte se, primjerice, ograničavati samo na jedan kvart ili na samo jedan stan. Vrlo vam se lako može dogoditi da se vaša ponuda neće svidjeti vlasnicima pa ćete ostati bez željenog stana. Uzmite nekoliko potencijalno dobrih nekretnina i odredite iznos do kojeg možete ići.

Mnogi imaju taktiku da treba pogledati jako puno stanova i tek onda krenuti u ozbiljnu kupovinu. No, to u pravilu nije najbolje rješenje. Pogledajte sve nekretnine koje vam se sviđaju putem tražilice nekretnina Prvi Kvadrat, a svoje dragocjeno vrijeme potrošite samo na one koje zadovoljavaju sve vaše kriterije o kojima je bilo već riječi u našem specijalu Moj prvi kvadrat. Naime, na tražilici Prvi Kvadrat imate sve bitne i, što je izuzetno važno, točne i pouzdane informacije o nekretninama plus fotografije na osnovi kojih vrlo lagano možete odmah vidjeti sviđa li vam se nekretnina ili ne.

Paralelno s razgledavanjem svoje idealne nekretnine trebali biste ustanoviti s koliko novca raspolažete i koliko ste u mogućnosti izdvojiti za svoj novi dom. Što to točno znači? Dobro izračunajte koliki izdatak mjesečno možete podnijeti i nikad, ali baš nikad nemojte ići do maksimuma. Posao možete izgubiti sutra, a s time i plaću te ćete biti prisiljeni raditi za manje novca nego dosad. Postoje naravno i dodatni troškovi na koje ne računate, a koji se pojave tek kad uđete u svoj novi dom. Možda ćete morati nešto popraviti ili kupiti jer ćete shvatiti da ono što imate nije dobro, a pomoću tražilice nekretnina Prvi Kvadrat već pri samom pregledavanju fotografija možete vidjeti u kakvom je nekretnina stanju, što vam se sviđa, a što biste odmah promijenili te kakvim je namještajem opremljena. Kuhinje i kupaonice u većini nekretnina ostaju novim vlasnicima na raspolaganju. Ako imate sreće, možete pronaći nekretninu koja ima kupaonske pločice, sanitarije i kuhinju baš po vašem ukusu, čime ćete uštedjeti već pri samom useljenju dosta novca.

Pročitaj više o temi na stranici Moj prvi kvadrat

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 06:38