SVAKA ČAST

Odlučio renovirati staru obiteljsku kućicu: Trebalo mu je dva mjeseca i 30-ak tisuća kuna

 Bui Dinh Chuong
Ova kuća, izgrađena 1985. godine dugo je služila za zaštitu vrta dok je tlo davalo uroda

Zidovi napuštenih kuća s vremenom postaju pljesnivi, žbuka otpada, a duh prostora postupno počne nestajati. Ipak, postoji nešto što teško propada u takvim prostorima, a to su uspomene koje ih ponekad mogu i vratiti u život.

Malena kuća g. Bui Dinh Chuonga u vrtu njegove obitelji također je napuštena prije mnogo godina, ali mnoga sjećanja su ostala živjeti u njoj.

Ova kuća, izgrađena 1985. godine, dugo je služila za zaštitu vrta, s godinama okolno tlo je postalo neplodno i nije više davalo dovoljno uzgoja, Stoga je obitelj odlučila napustiti ovu malenu kuću. Tijekom godina, ova malena kuća ozbiljno je postala deformirana.

image
Bui Dinh Chuong

Prije nekoliko godina Bui Dinh Chuong (iz Vijetnama) odlučio je ovoj kući dati stari šarm, koji na prvi pogled oduševljava svojom pojavom. Sada, kao i nekada, u ovoj kući se može odmoriti, gledati drveće koje raste u vrtu i mirisati svježe cvijeće.

Bui Dinh Chuong, kada je donio odluku o renovaciji ovog doma nije imao puno pomoći sa strane s obzirom da je imao jako ograničen budžet pa je stoga odlučio sam obnoviti kuću.

image
Bui Dinh Chuong
image
Bui Dinh Chuong

Osnovna konstrukcija kuće bila je prilično čvrsta što je uveliko olakšalo posao. Rekonstrukciju je započeo koristeći materijale koji su mu bili pri ruci. Kako prenosi Living in a tiny - Vlasnik je dovršio renoviranje kuće u dva mjeseca po cijeni od 4350 dolara.

Restauracija vrta je još uvijek u tijeku, što će trajati do tri godine, prema Bui Dinh Chuongu, jer drveću treba dugo da izraste.

image
Bui Dinh Chuong

Glavna struktura ove malene kuće, koja se sastoji od jedne sobe od 16 četvornih metara, ostavljena je u zatečenom stanju. U procesu je žbuka obnovljena i obojana u svijetlu bijelu boju. Svijetlozeleni krov od metalnih kupa odabran je u skladu s ambijentom vrta, a na podu kuće je postavljen lamiat dok su prozori i vrata drveni.

Obod kuće prekriven je betonom, što je rezultiralo čišćim okolišem i malom terasom za uživanje u vrtu. Veranda je prekrivena prozirnim materijalom kako bi biljke mogle imati koristi od sunčeve svjetlosti.

image
Bui Dinh Chuong
image
Bui Dinh Chuong

Bui Dinh Chuong uredio je svoju malenu kuću u rustikalnom stilu i nazvao ju - "Kuća od lišća" u znak sjećanja na veliko stablo koje je ranije pronađeno u vrtu.

Unutar ove malene kućice opremljene namještajem od ratana na policama ispred velikog prozora smještene su razne sitne ukrasne biljke. Prozori ove sićušne kuće prilično su veliki, a dnevna svjetlost koja prožima cijelu unutrašnjost.

image
Bui Dinh Chuong

Ova sićušna kuća s vremenom je privukla mnogo pažnje. Pretvorena je u područje za posjete ljudima koji vole istraživati i živjeti u skladu s prirodom. Osim toga za vlasnika ovo je postalo savršeno mjesto za opuštanje uz šalicu kave na kraju napornog radnog dana te uživanje u pogledu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 01:36