U POSJETU...

Odmor iz snova u hotelu Pino Nature

Arhitektonska atrakcija u susjednoj BiH koja je u samo godinu dana postala hit adresa

Impresivan objekt pokraj Sarajeva osmislio je Studio ZEC. U samo godinu dana hotel je postao hit adresa brojnim poznatim osobama iz cijelog svijeta.

Na samo deset minuta vožnje od glavnoga grada Bosne i Hercegovine, na divnoj planini Trebević, kojoj Sarajlije često tepaju kako je njihova “olimpijska ljepotica” i omiljeno izletište svih generacija, na idealnoj nadmorskoj visini od 1070 metara, okružen trima stazama, šetnicama, dječjim igralištima i biciklističkom stazom, nalazi se hotel zbog kojeg se itekako isplati zaputiti u susjednu nam zemlju i besramno uživati u svakom njegovu centimetru interijera i eksterijera.

LIJEP POGLED

Hotel Pino Nature prostire se na otprilike 3000 četvornih metara i ima 22 sobe, dva apartmana, wellness centar, dječju igraonicu, konferencijske dvorane, restoran, kamin bar s galerijom te krovnu terasu s fantastičnim pogledom na obližnju prirodu. Drugim riječima, taman sve što treba gostu za bezbrižan hedonistički odmor.

Ovaj hotel poseban je po tome što je precizno arhitektonski i dizajnerski osmišljen. On nikako nije “još samo jedan lijepi hotel”, već hotel koji ima, kako bi se najkraće i najtočnije reklo, potpuno razrađenu priču. Uređen je u planinskom stilu, ali s dozom modernog štiha, a takvim su ga napravili u arhitektonskom i dizajnerskom studiju ZEC na čelu s jednim od vodećih bosanskohercegovačkih arhitekata, Amirom Vukom.

DOMINACIJA DRVA

- Eksterijer je zamišljen tako da “krovni šiljci” koji imaju veoma oštre linije podsjećaju na vrhove planina, kao i vrhove šume koji okružuju hotel, krov je prekriven šindrom (drvetom) s oštrim padom kako se snijeg tijekom zimskog perioda ne bi zadržavao na samom krovu. Kao što i samo ime hotela govori, i interijer je napravljen u naturalnom planinskom stilu, s dosta drvenih elemenata, grubih neobrađenih površina, stolova, od panjeva nepravilnog oblika, scrapwood pločica, tu je i dosta portala zbog prirodne svjetlosti i sunčevih zraka kojim je hotel u svako godišnje doba obasjan.

U sali dominira viseći kamin okružen udobnim foteljama s prirodnom janjećom kožom te sećijama (široka klupa pored zida, prekrivena ćilimom za sjedenje i ležanje) veselih boja u čijoj je izradi kombiniran tradicionalni bosanski stil koji koketira s ekstravagantnim suvremenim.

Nadalje, sam pult recepcije napravljen je od širokog panja uzdužno presječenog, što je gostima posebno zanimljivo pri samom dolasku. U restoranu prevladavaju stolovi od prirodnog punog drveta te stolice žarkih boja. Hotelske sobe su, pak, nešto što posebno oduševi goste jer su također urađene s dosta drveta, što onome tko boravi u njima daje poseban osjećaj topline.

Kada legnete na krevet, pogled prema gore vas na trenutak odvede duboko u prirodnu šumu, a taj efekt postigli smo tapetom koja se nalazi na uzglavlju i plafonu iznad kreveta - ispričali su nam u hotelu te dodali kako se posebno ponose time što je hotel Pino nakon samo godinu dana poslovanja postao nezaobilazna građevina za turističko slikanje u Sarajevu. Nešto poput obavezne privatne razglednice koja će zauvijek podsjećati na boravak tom gradu.

EUFORIJA

- Turisti se u Sarajevu obavezno fotografiraju pred znamenitostima kao što je Sebilj na Baščaršiji, Katedrali u srcu grada i pred našim Pinom na Trebeviću. Da je izgled hotel zaista impresivan potvrđuju i mnoge svjetske nagrade za koje je hotel Pino bio nominiran i ušao u top 5 hotela, Europe i svijeta kao što su Top hotel.de, zatim Bijenale arhitekture u Veneciji te European Hotel Design awards, gdje je uz hotele kao što su Hilton iz Amsterdama i Sheraton bio nominiran u kategoriji “newbuild” - otkrivaju.

Zbog svoje odlične lokacije (u šumi, ali jako blizu gradu) hotel Pino podjednako je zanimljiv turistima u svako godišnje doba, za razliku od, primjerice, planina kao što su Bjelašnica i Jahorina koje praktično rade samo zimi, a tijekom preostala tri godišnja doba su zaboravljene.

Dosad su ovaj hotel posjetile brojne poznate osobe, među kojima i saudijski princ, a turisti, ističu iz hotela, dolaze iz svih dijelova svijeta, od Indonezije, Malezije, Saudijske Arabije, Hrvatske, Slovenije, Poljske, Turske, Njemačke, Emirata, Kuvajta, Katara, Crne Gore, Srbije pa do lokalnog stanovništva koje provodi vikende na svježem zraku.

Više možete doznati na www.pino-hotel.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2024 08:53