Villa Stanic Estate

Odmor na imanju nogometaša Marija Stanića! Evo koliko stoji noćenje na posjedu nogometne legende!

Croatia Luxury Rent u svoju bogatu ponudu luksuznih vila uvrstila je imanje našeg proslavljenog nogometaša Marija Stanića

Impresivno imanje Stanić Estate proteže se na čak 40 000 m², a smješteno je u naselju Bijača, u općini Ljubuški. Imanje je ograđeno kamenim zidom i daje apsolutnu privatnost svojim gostima, a gosti mogu parkirati čak deset automobila na uređenom parkingu, piše na stranici Croatia Luxury Rent. Projekt potpisuju arhitekti Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić iz ureda 2 Arhitekta.

Imanje s 3 zasebna objekta iznajmljuje se kao jedna vila i maksimalno može primiti 14 osoba. Svaka od tri kuće, služi kao samostalan objekt, a zajedno čine jednu lijepu cjelinu u kojoj bi mnogi rado boravili, makar i na par dana.

- Glavna kuća u kojoj se u prizemlju nalazi velika natkrivena terasa, kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak, a na katu tri spavaće sobe i dvije kupaonice, ima ukupno oko 200 kvadrata, a uz nju na popločanom platou nalaze se još dvije kuće, jedna od 100, a druga od 70-ak kvadrata. Drugi je objekt sličnog arhitektonskog izričaja, ali malo drugačijih proporcija, i to je zapravo kuća za goste, dok je u trećem skrivena garaža, vinski podrum i roštilj s terasom za druženje, - rekao je Zoran Zidarić, partner u uredu 2 Arhitekta i jedan od autora ovog projekta novinarki Jutarnjeg lista prije gotovo 10 godina.

Sve je to moglo stati u jednu kuću od 400 kvadrata, ali takva bi kuća na ovom terenu izgledala glomazno. Mi smo se odlučili reinterpretirati strukturu hercegovačkih sela, tako da smo te sadržaje razbili u tri volumena, odnosno tri kuće - ispričao je arhitekt i dodao da se na početku imanja nalaze još dvije manje kuće - jedna za obitelj koja će se brinuti o imanju kada vlasnika nema te jedna u kojoj je spremište za alat. Uz teniski i malonogometni teren nalazi se i šesti objekt koji je zapravo kućica za druženje koja služi kao mala svlačionica i prostor za osvježenje, uz domaću hranu i piće.

- Mario je htio da se napravi seosko imanje na kojem će uzgajati masline, vino, voće, povrće, perad, koze i koje će moći samostalno funkcionirati i biti samoodrživo. Htio je stvoriti mjesto u kojem će se on sa svojom brojnom obitelji i još brojnijim prijateljima osjećati dobro, gdje će se družiti i koje će im svima pomoći da pobjegnu od svakodnevice i gradskog načina života.

Također, htio je imati mjesto gdje će moći sa svojim prijateljima zaigrati nogomet, rukomet, tenis i balote, gdje će mu se djeca moći nesmetano igrati i upoznati prirodu i kraj odakle im roditelji potječu, ali isto tako roštiljati, družiti se i zabavljati. Sve to je nastalo iz ljubavi prema kraju i mjestu gdje se osjećaš dobro.

Uistinu je tako. U vrtu se nalazi bazen 15 x 8 metara s ugrađenim jacuzzijem i 14 sunčanih ležaljki. Tu su i zvučnici za slušanje glazbe, kao i hladnjak želite li ugrabiti piće i rashladiti se. Roštiljati možete na velikoj terasi, a dostupna su još dva prijenosna roštilja kao i krušna peć. No, to nije sve. Od zabavnog sadržaja gostima je još na raspolaganju: nogometno igralište, teniski teren, boćalište, odbojka na pijesku, stolni tenis, košarkaški kut, te pomno uređen vanjski prostor za meditaciju.

Ovaj lokalitet je pravi mali biser u kojem možete beskrajno uživati s obitelji i prijateljima te potpuno se opustiti u divnom ambijentu s najljepšim zalaskom sunca za 500 eura dnevno.

Više na: Croatia Luxury Rent

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 20:53