u posjetu

Odmor u Motovunu za sve članove obitelji: Kuća podno brežuljka koja ima toplinu doma

 Vila Monvue
Dizajnirana modernim industrijskim stilom s detaljima koji joj daju toplinu doma i svaki član obitelji ovdje će pronaći nešto za sebe

Apsolutno je nebitno na koju se stranu ovog poluotoka odlučite otići, predivni krajolici, bogata prošlost i kultura te vrhunski odmor su vam sigurno zajamčeni. Mi smo se danas uputili do jedne od najpoznatijih istarskih destinacija, predivnog gradića na brdu koji uvijek iznova očarava – Motovuna. U samom podnožju brežuljka na kojem se smjestio ovaj gradić leži vila Monvue, nazvana baš po toj lokaciji na kojoj je izgrađena - MON (tal. Montona - Motovun) + VUE (franc.pogled) to jest pogled na Motovun. Na zemljištu od skoro 1000 metara četvorni stoji 200 kvadrata ove predivne vile koja je po recenzijama samih gostiju ocijenjena kao prostor koji današnjem modernom i urbanom posjetitelju pruža sve što treba.

image
Vila Monvue
image
Vila Monvue
image
Vila Monvue

Projekt vile potpisuju Viliam Brajković i Ivan Čeak iz studija Solid Plus iz Poreča, a sami vlasnici su se pobrinuli za ostalo te nam govore kako su inspiraciju za uređenje pronašli upravo u čarobnom Motovunu - njegovim kamenim ulicama, starim krovovima, zelenilu. Svaka soba priča svoju priču o ovom divnom gradiću.

image
Vila Monvue
image
Vila Monvue
image
Vila Monvue
image
Vila Monvue
image
Vila Monvue

- Kuća je dizajnirana modernim industrijskim stilom s pažljivo odabranim detaljima koji joj daju toplinu doma. Četiri prekrasne spavaće sobe s en suite kupaonicama smještene su u prizemlju vile, dok je prvi kat predviđen za druženje gdje se može pripremati ukusna hrana za prijatelje i obitelji u potpuno opremljenoj kuhinji uz savršen pogled. Na prvom katu se također nalazi blagovaonica otvorenog tipa s dnevnim boravkom te najvažnija prostorija koja je vrhunski opremljena – igraonica. Ovaj prostor se također odlikuje velikim staklenim površinama koje daju svjetlost i svježinu te unose predivni vanjski krajolik unutar kuće – ističu vlasnici.

image
Vila Monvue
image
Vila Monvue
image
Vila Monvue
image
Vila Monvue
image
Vila Monvue

Vila Monvue prvenstveno je projektirana s namjerom da svojim gostima pruži osjećaj doma, da se mogu opustiti i ponašati kao da su na svome. Osim ove namjere u kući se skrivaju razne pogodnosti koje ju čine takvom pravom obiteljskom vilom – od već spomenute vrhunski opremljene igraonice, do sve opreme koja je potrebna za bebe, a jednako tako i briga za one starije da ostanu u formi uz pomoć opreme za vježbanje.

image
Vila Monvue
image
Vila Monvue
image
Vila Monvue
image
Vila Monvue

Prostrano dvorište i okućnica vile nudi razne mogućnosti, možete uživati u privatnom bazenu ili jednostavno se izležavati na ležaljkama promatrajući krajolik i obližnji Motovun. Ispred bazena je natkrivena terasa s roštiljem i vanjskom blagovaonicom pa tako i u ovom dijelu kuće postoji sve što je potrebno za vrhunski užitak. Ovaj vanjski dnevni boravak idealan za jutarnje ispijanje kave ili večernje druženje uz čašu finog istarskog vina.

image
Vila Monvue
image
Vila Monvue
image
Vila Monvue
image
Vila Monvue

Još jedna posebnost Vile Monvue je ljetno kino koje se smjestilo na terasi, a idealno je za večernje izležavanje uz bazen dok gledate film ili nogometnu utakmicu. Vlasnici nam govore kako ovaj dio posebno vole mališani, ali i roditelji koji zahvaljujući njemu relaksirano uspijevaju pojesti ručak ili večeru do kraja i bez stresa. Dalje na travnatom dijelu okućnice napravljeno je pravo malo carstvo za djecu – tobogan, ljuljačke, kućica za djecu, također se gosti mogu razonoditi uz stolni nogomet, badminton ili odbojku. Mogli bismo slobodno reći da se ovdje radi o jednom idealnom spoju, dovoljno daleko od svega i sa svim rekvizitima da si možete organizirati jedan savršen obiteljski odmor, a opet dovoljno blizu svim znamenitostima koje želite vidjeti ako u nekom trenutku poželite ipak otići malo dalje od ove divne vile.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 12:33