Antikni atelijer u Istri

Omiljeni kutak dizajnera interijera Borisa Ružića: "trezor u kojem čuvam projektne ideje, umjetničke slike i bezvremenske kristalne lustere"

On je hrvatski kreativni virtuoz, dizajner interijera i arhitekture te organizator luksuznih evenata po Hrvatskoj i inozemstvu, od kojih su mu specijalnost vjenčanja.

Boris Ružić, vlasnik tvrtke Boris Ružić d.o.o., za sebe kaže da je zagriženi radoholičar koji beskrajno uživa u životu, ali i svom poslu koji ga ispunjava svim srcem. Kada smo ga zamolili da nam pokaže svoje omiljeno mjesto kojemu se uvijek vraća i u kojem rado boravi u svako doba dana i noći, bez razmišljanja je odgovorio - moj atelje u rodnom mjestu, u istarskim Radetićima.

- Sigurno se pitate kako mi je omiljeno mjesto atelje, a ne moj minimalistički dom. Pa, zato što je moj mir jednako kreativni nered, a taj nered je posljedica jer ja živim svoj posao, kako ja uvijek volim naglasiti - ja budan radim i sanjam. Obožavam kutke s daškom retra i stare komade namještaja posložene bez savjesne kreativnosti, a upravo je takvo ovo mjesto. To je kutak koji više služi za pohranjivanje sitnica i komada namještaja za nove projekte, poput inspiracije koja uvijek miriše na eteričnost energije iz povijesti - sa smiješkom govori Boris Ružić i dodaje kako se ovdje nalaze antikni namještaj i predmeti koje je godinama sakupljao.

- Mnogim ljubiteljima interijera i antikviteta sigurno će upasti u oko ormar s ladicama za čuvanje i arhiviranje. Da li zbog svojeg jedinstvenog dizajna, visoke kvalitete izrade, neosporive vrijednosti ili izvrsne očuvanosti, taj komad unosi šarm u prostor. On je poput trezora u kojem ja čuvam stare, ali najviše projektne ideje u skicama. Tu su i umjetničke slike i odbačene portretne fotografije kod kojih je ponekad vredniji okvir, ali i kolekcije staklenih, metalnih i glinenih vaza i ćupova, od kojih su neki doneseni i s druge strane svijeta. Tu su i bezvremenski kristalni lusteri i mesingani svijećnjaci koje koristim za posebne evente- nabraja poznati dizajner koji nam je za kraj otkrio kako je oduvijek htio da njegov radni i životni prostor bude sve samo ne dosadan. U tome mu je, ističe, pomogao prijatelj Manuel iz Oprtlja, čija ljubav prema antikvitetima redovito “završi” u Borisovim projektima ili u ateljeu.

Foto: BR Arhiva

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. ožujak 2024 13:01