Moj omiljeni kutak..

Omiljeni kutak dizajnerice interijera Ilone Pintar je ovo mjesto za “reset” uz glazbu s vinila

 Privatni arhiv
Omiljeni kutak dizajnerice interijera Ilone Pintar nalazi se u njezinu stanu u Berlinu, gradu u Njemačkoj u kojem živi šest godina

Rođena je u Đurđevcu, u Hrvatskoj je prvo radila kao arhitektica i građevinarka, a danas je partnerica u studiju Ivy Design, koji je osnovala Ivana Bukvić, i uređuje interijere. Stanuje u zgradi iz oko 1910. godine, kada je sagrađen gotovo cijeli kvart u kojem živi, Neukölln.

- Izdvojila sam ovaj kutak jer u njemu imam kompletan mir nakon radnog dana ispunjenog brojnim ljudima i velikom količinom informacija koje moj mozak procesuira. Volim sve pustiti iza sebe i slušati glazbu na vinilima koje skupljamo već neko vrijeme - objašnjava nam Ilona Pintar. Kolekcija njezinih vinila i knjiga još jeiz vremena dok je boravila u Hrvatskoj, ali je sad dopunjena, što je zapravo trajni proces. Ploče koje se mogu naći na polici su Arab Strap, FKA twigs, nekoliko albuma Radioheda, albumi Thoma Yorkea, DJ Matatron, Swans... Za udobnost ovog kutka zasigurno je zaslužna fotelja skandinavskog dizajna, kako kaže, u studiju Ivy Design njihova najdražeg dobavljača Bolije.

- U svakom projektu imamo barem jedan njihov komad, pa kako ne bih i kod kuće - smije se Ilona.

U kutu obavezno stoji i vaza sa svježim cvijećem, uglavnom ljiljanima. Zid koji je sama bojila nije, kako kaže, u prvotnom planu trebao biti baš te boje, ali na kraju se fino komplementira s mramornim podom koji zapravo daje karakter cijeloj prostoriji.

- S obzirom na to da naš studio trenutačno ima nekoliko projekata u tijeku pa kolegica Ivana i ja imamo prepune dane, najdraže mi je doći doma i baš ovdje pritisnuti “reset” na nekoliko minuta. A onda nastavljam dalje kroz dan malo mirnijeg tijela i bistrije glave - kaže Ilona.

Trenutačno rade na projektima dvaju privatnih stanova i velikom projektu coworking prostora u Essenu, u koji uključuju mnoge suradnike i dobavljače s našeg prostora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 09:44