Posao iz dnevnog boravka

Omiljeni kutak Sunčane Jozić Lučić

Kada žena osmisli svoj radni prostor . Stol je izrađen od masivnog hrasta, ime mu je Sekretar, proizveden je u tvornici Šavrić, u doba kad je industrija u ovim krajevima bila jaka. Budući da se iz komode za tren oka pretvara u radni stol i obrnuto, ispao je idealno rješenje, a Sunčana ga je obojila nježnom varijantom sive mat boje

Sunčana Jozić Lučić vlasnica je kreativne agencije Gugabaga iz Samobora i dizajnerica brenda Fairytulle. Kako se bavi kreativnim poslom a ideje ne biraju kada će pasti na pamet, nakon ureda često posao završava kod kuće. Za tu priliku uredila si je radni kutak pa zato ne iznenađuje što je na naše pitanje koji joj je omiljeni kutak u njezinoj kući brzo i veselo uskliknula: - Pa, radni kutak!

- Budući da kao privatna poduzetnica posao često nosim doma, tražila sam idealan komad namještaja koji će za te prilike služiti kao radni stol, ali ostatak vremena neće narušavati estetiku i udobnost dnevnog boravka. S obzirom na to da nisam bila zadovoljna ponudom u trgovinama, odlučila sam potražiti komad namještaja s dušom i pričom te ga prilagoditi svojim potrebama - priča Sunčana koja je ubrzo pronašla stol izrađen od masivnog hrasta, grubog naziva Sekretar, proizveden u tvornici Šavrić, i to u doba kad je industrija u ovim krajevima bila jaka.

- U to je vrijeme krasio mnoge domove, zajedno s regalima iz iste linije. Budući da ovaj stol ima svoju povijest i dvostruku namjenu te se iz komode za tren oka pretvara u radni stol i obrnuto, učinio mi se kao idealno rješenje. Kako bih ga uklopila u interijer i malo omekšala njegovu strogoću, obojila sam ga nježnom varijantom tople sive mat boje. Kutak je upotpunio vuneni tepih iz kolekcije Cloud mog brenda Fairytulle, koji zimi dodatno štiti od hladnoće, a ljeti je zbog mekoće savršen za bose nožice. Podni jastuk Cloud iz istoimene kolekcije uglavnom služi kao zona za odmor ili čitanje, ali dok sam zaposlena, situaciju odmah iskoristi neki od tri kućna ljubimca te ga prisvoji za sebe. Tijekom ovog snimanja društvo mi je pravila mlada labradorica Oli - smije se Sunčana koja je u svojoj drvenoj kući uklopila radni prostor koji zapravo nimalo ne izgleda poslovno. I upravo zbog toga je jako poseban i svima koji ga vide upečatljiv.

Foto: Neja Markičević/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 18:18