Sve na jednom mjestu

Opaki Craft Corner u Novoj Gradiški: Novi projekt s potpisom agencije Brigada

 Alen Kocić
U višenamjenskom hubu posjetitelji mogu upoznati sorte ječma, doživjeti kvalitetu proizvoda te se istodobno educirati

Opaki interijer, tako bi se mogao opisati novi prostor za okupljanje, druženje i edukaciju pivara Craft Corner u Novoj Gradiški hrvatske tvrtke Slavonija Slad, odnosno njezina branda Badass Barley Malt, koji na tržište plasira ječmeni slad za proizvodnju craft piva. Vrhunsko uređenje i dizajn potpisuje agencija Brigada.

image
Alen Kocić
image
Alen Kocić

Branding je radila agencija Bruketa&Žinić &Grey, a svojom žutom bojom dominira kao akcenti u prostoru

image
Alen Kocić

Prostor je zamišljen kao višenamjenski hub, kombinacija prodajnog prostora i edukativnog centra u kojem posjetitelji mogu upoznati sorte ječma, izravno doživjeti kvalitetu proizvoda i upijati znanje i iskustvo znalaca. Pod kreativnom palicom Brigadina glavnog dizajnera Loica Nadala osmišljen je prostorni plan koji prati uzdužni oblik zgrade koja je organizirana u tri cjeline - maloprodaja i edukacija, dnevni boravak i sastanci te interni uredski prostor. Gradacijom tih prostornih cjelina definira se nivo "privatnosti", a posjetitelji intuitivno s ulaza prepoznaju u koju zonu se trebaju uputiti, u skladu s namjenom posjeta. Od formalnog stola za sastanke, preko barskog dijela za degustaciju, edukaciju i razmjenu ideja pa do neformalnog prostora s dominantnim kožnim kaučem, gdje će se rađati vjerojatno najzanimljivije ideje na pivskoj craft sceni.

image
Alen Kocić

Branding su radili kreativci iz agencije Bruketa&Žinić&Grey te svojom žutom bojom dominiraju kao akcenti u prostoru. Od velike stropne linije koja spaja dva portala na krajevima objekta pa sve do malih prostornih akcenata. Kontrast mu daje monokromatsko korištenje tamnih tonova na zidovima, stropu i podu te namještaj koji je od osnovnih materijala, poput sirovog čelika, drveta ili kože.

image
Alen Kocić

- Upravo izbjegavanjem dekora pri odabiru materijala ili dizajnu namještaja prepustili smo scenu samom proizvodu -vrećama slada kojih je prepun cijeli prostor. Dobili su prostor koji vjerno prikazuje ono čime se tvrtka bavi, a to je uzgoj najfinijeg ječma - smatraju u Brigadi.

Prostor je dostupan i posjetiteljima, no ponajprije za edukaciju.

- Želimo biti platforma za naše craftere i prva adresa za sve što im treba kako bi proizveli pivo kakvo žele - poručili su iz Badass Barley Malta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 13:46