Odlično osmišljen stan

Opušteni interijer s elementima industrijskog stila

Odlično osmišljeni stanovi u tamnijim nijansama boja gotovo bez iznimke izgledaju nevjerojatno i upečatljivo, neovisno o tome jesu li mali ili velike kvadrature, jer tamna paleta boja uvijek stvara prostor sa stavom. Visoki prozori, klizeći dijelovi kojima se definiraju zone i izražajne linije u prostoru čine samo djelić modernog stana na fotografijama u nastavku koji je privukao našu pozornost svojim jedinstvenim uređenjem. Njegovo uređenje potpisuje dizajner Denis Krasikov, koji je odabrao zagasitu paletu s elementima industrijskog stila kako bi stvorio izvrstan i opušten interijer. Drveni podovi i bijeli namještaj te detalji svijetlih keramičkih pločica stvaraju protutežu crnim zidovima, betonskim površinama i tamnim kuhinjskim ormarićima. Uzoraka u prostoru nema mnogo, ali su pametno raspoređeni pa se ističu unatoč svojem suzdržanom izgledu.


Kuhinja i mali boravak dio su istog prostora, s minijaturnim prostorom šanka koji zamjenjuje blagovaonicu i odličan je kutak za doručkovanje. Kuhinja je opremljena tamnim kuhinjskim elementima i sivom radnom plohom, a pozadina je izvedena od orijentalnih keramičkih pločica svijetlih boja. Veliki prozor u kuhinji omogućuje prodiranje dovoljno svjetla u ovom dijelu stana da on ne izgleda premračno. Krajem se nalazi dnevni boravak s dvosjedom presvučenim bijelom tkaninom, kao i svijetlom foteljom postavljenom u kutu prostorije. Između zona crna je rešetkasta pregrada koja se može pomicati i tako vizualno razdvojiti zone.






U drugoj, većoj prostoriji nalazi se mali radni kutak kraj dodatnog prostora boravka s televizorom. Te su dvije zone također vizualno razdvojene vertikalno postavljenom crnom pregradom te izgledom samog zida, pa tako radni kutak obilježava zid boje betona dok je ostatak prostora crne boje. I tu je namještaj svjetlijih nijansi, što stvara ugodan kontrast tamnoj osnovi uređenja.





Spavaća soba u potpunosti je uređena tamnom paletom boja, a kako je prostor namijenjen odmoru i opuštanju, to ne predstavlja velik problem. Jedini element žarke boje u sobi slika je koja se nalazi iznad kreveta s nijansama žute koja razvedrava prostoriju.




U kupaonici koja je opremljena samostojećom kadom pozornost privlači pod od heksagonalnih pločica, kao i namještaj od metala i tamnog drva. Odličnog uređenja, kupaonica izgleda zanimljivo iako je uređena samo bijelom, sivom i crnom bojom uz dašak rustikalnosti u obliku drva.






Izvor: Decoholic

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 08:05