DOM OD 47 KVADRATA

Opušteni mali stan mladog para

 

Često je izazovnije urediti manji stan, nego onaj veći. Gdje smjestiti sve stvari koje imate, kako u isto vrijeme napraviti pravu opuštajuću oazu za sebe ali i prostor za druženja s partnerom i prijateljima, a da se u svemu tome osjećate ugodno?

Stan u koji vas danas vodimo idealno je uređen za mladi par koji upravo radi svoje prve korake u zajedničkom životu. Uređenje potpisuje ukrajinski studio dizajna IDEADEYA.

IDEADEYA

Stan je velik je 47 četvornih metara i skandinavskog je uređenja s daškom chica. Dnevni boravak i blagovaonica zajednička su prostorija u koju se savršeno smjestio stol s 4 mjesta i mala kutna garnitura. Iza kauča nalazi se polica s knjigama i časopisima na kojima su biljke, što čini savršen sklad dekorativnog i funkcionalnog.

IDEADEYA

IDEADEYA

IDEADEYA

Televizor je smješten na zid koji je ukrašen kamenom, što da je toplinu ovom prostoru. Fokus je ipak na razigranoj visećoj lampi u prostoriji koja mu daje pravi dašak elegancije. Kombinacija svijetlog drva i bijele odlično se prenose s blagovaonskog stola na uređenje kuhinje i tako čine jednu cjelinu. Geometrijski uzorci na podu i pločicama razbijaju monotoniju koja je mogla ostati u prostoru da su korištene samo bijela i svijetlo drvo.

IDEADEYA

U hodniku je prostor vizualno produžen postavljanjem velikog ogledala. Sa strane se nalaze ormarići i police.

IDEADEYA

IDEADEYA

U spavaćoj sobi kao dekorativni element i fokus postavljena je polica s umjetničkim slikama. Divan kontrast postignut je hrabrim odabirom različitih noćnih ormarića koji su se odlično uklopili u cijelu priču. Za spremanje robe, na cijeloj jednoj strani zida postavljen je ugradbeni ormar.

IDEADEYA

Balkon je ograđen kako bi se dobila prava mala opuštajuća oaza. Na balkon su postavili police i mali kauč sa spremnikom. Balkom nije ograđen s namjerom da se prošire kuhinja i dnevni boravak, nego upravo kako bi dobio na razini privatnosti i postao prava opuštajuća prostorija za čitanje i odmor.

IDEADEYA

U kupaonici je fokus na košarama za robu koje ovdje imaju dekorativnu i funkcionalnu ulogu. Prostor su uštedjeli i ugrađenim policama pored kade, a život u ovu prostoriju unosi slika zelenila.

Izvor: home-designing.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 18:38