PRIVATNA POLIKLINIKA

Ordinacija novog doba: Moderna zagrebačka ordinacija s potpisom studija Mirjane Mikulec

Mario Poje
Ordinacija poliklinike posvećene estetskoj dermatologiji i internoj medicini nalazi se u zgradi u novogradnji i prostire se na 160 m2

Dizajnerica interijera Mirjana Mikulec sa svojim timom uhvatila se uređenja jednog malo drugačijeg interijera. Riječ je o privatnoj poliklinici dr. Jelene Jakić. Glavna je ideja bila pokazati kako liječnička ordinacija nikako ne mora biti sterilna i potpuno bijela, već da ordinacija novog doba dobro podnosi i boje, uzorke, pa i umjetnička djela.

Ordinacija poliklinike posvećene estetskoj dermatologiji i internoj medicini nalazi se u zgradi u novogradnji i prostire se na 160 kvadrata. Cilj dr.Jakić bio je postići ugodniju atmosferu kako bi se pacijenti osjećali opuštenije. Nakon konzultacija s arhitektima i dizajnerima, studio Mirjane Mikulec preuzeo stvar i nacrtao idejni projekt, 3D vizualizaciju I krenulo se u realizaciju.

image
Mario Poje
image
Mario Poje
image
Mario Poje
image
Mario Poje

- Iako je riječ o poliklinici, ideja je bila postići dojam luksuznog hotela kako bi se pacijenti osjećali ugodno. Zato smo birali kvalitetne tkanine, zanimljive kombinacije materijala i pomno odabrane detalje. Dio čekaonice zamišljen je i realiziran kao dnevni boravak što smo postigli toplim elementima kao što ukrasni jastučići i bogate zavjese. Prostor smo dodatno otvorili velikim ogledalom koji uvelike doprinosi željenom dojmu - objašnjava Mirjana Mikulec.

image
Mario Poje
image
Mario Poje
image
Mario Poje

Upravo to je vidljivo već prilikom samog ulaska. Ideja je realizirana zanimljivom kombinacijom zagasito ružičastog iverala i terrazzo uzorka, kao i zlatnih detalja.

U poliklinici djeluje nekoliko odjela, a obavljaju se i manji medicinski zahvati pa je bilo potrebno osmisliti četiri zasebne ordinacije. Dominantni komadi u ovim prostorijama su umjetničke slike i skulpture akademika Ljubomira Stahova, te slike autorice Sandre Jurenović koje prate dizajn ulaznog prostora.

image
Mario Poje

Posebno se ističe ured doktorice koji nije uređen kao tipični ured već kao oaza za odmor i druženje. “U ovom prostoru želja mi je bila vlasnici pružiti osjećaj doma na radnom mjestu. Upravo to smo postigli ugodnim komadima namještaja. Intimu smo osigurali zavjesama, a dodatnu toplinu dao je tepih“, naglašava dizajnerica.

image
Mario Poje
image
Mario Poje

U cijeloj poliklinici namještaj je rađen po mjeri i na taj način prilagođen potrebama svake pojedine prostorije. Prostor prije svega odiše ženstvenošću i elegancijom, a to je upravo što se htjelo postići.

image
Tlocrt

Više saznjate na web stranici www.mirjanamikulec.com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 07:31