MODULARNA GRADNJA

Osim što je drvena, montažna i eko, ova kuća je i naopako okrenuta, a izgleda svjetski

 Koto Design
"Naši minimalistički dizajni pod skandinavskim utjecajem utjelovljuju tihi luksuz" - kažu iz Koto Designa

Osim što je drvena, montažna i eko, ova kuća je i naopako okrenuta. Sve ovo je osmišljeno i stvorena je kako bi ona idealno uklopila na lokaciju i kako bi se maksimizirao pogled na okolnu prirodu iz svih životnih prostora, stvarajući osjećaj da živite među drvećem.

image
Koto Design
image
Koto Design
image
Koto Design

Iako izgleda puno veće, kuća se prostire na 185 metara četvornih i osmišljena je tako da je donji kat dizajniran za smještaj intimnijih i ugodnijih prostora, kao što su spavaće sobe, a na gornjem katu su smješteni dnevni boravak i kuhinja te blagovaonica. Iako je sam skulpturalni oblik snažan, ovaj upečatljiv dizajn vrlo dobro se uklapa u okolnu prirodu.

Projekt kuće potpisuje studio Koto Design koji su specijalizirani u projektiranju i izradi montažnih kuća s prepoznatljivim drvenim pročeljem. Od osmišljavanja rendera do same izgradnje trebalo je proći dvije godine i sada ova montažna građevina krasi imanje Lower Mill u Cotswoldsu.

image
Koto Design
image
Koto Design
image
Koto Design

- Kao modularni graditelji, radimo s klijentima na projektiranju unutarnjih prostora i kuriranju paketa namještaja. Naši minimalistički dizajni pod skandinavskim utjecajem utjelovljuju tihi luksuz dok vlasnicima pružaju priliku da prihvate nordijski način života – objašnjavaju iz Koto Designa.

Prekrasni drveni eksterijeri koji su karakteristični za Koto domove pomažu u postizanju mnogo nižeg ugljičnog otiska od cementnih obloga koje mogu biti tipične za moderno stanovanje. Svaki Koto dom dizajniran je u skladu s ugljično neutralnim standardima i dolazi zajedno s nadzorom energije i tehnologijom pametnog doma. Sve montažne eko kuće koje je dizajnirao Koto izgrađene su izvan lokacije, koristeći lokalne i održive materijale, uključujući i ovu.

image
Koto Design
image
Koto Design

Usvajanje metode gradnje od drva izvan gradilišta osigurava da su kuće dizajnirane odgovorno i svjesno s ograničavanjem bilo kakvog negativnog utjecaja na okoliš. To također omogućuje iznimne razine izolacije i zrakonepropusnosti u ekonomičnim i niskoenergetski domovima. Usluge se testiraju u tvornici prije slanja jedinica, dajući potpunu sigurnost kada građevina stigne na lokaciju, što ih čini idealnim modularnim domom.

image
Koto Design

Izgrađeno s najfinijim zanatskim umijećem, veliko ostakljenje ugrađeno je u dom kako bi se povećala prirodna svjetlost i uokvirio slikovit pogled, stvarajući osjećaj povezanosti s okolnom prirodom. Estetika kuće odiše otvorenošću, olakšavajući ugodan, biofilan život; povezanost između ljudi i prirode.

image
Koto Design

Postoji određena tišina koju posjeduje cijela kuća koja jednostavno poziva da se opustite. Tim u Koto Designu čvrsto vjeruje u stvaranje jednostavnih, funkcionalnih i fleksibilnih domova za polagano življenje. Upravo su to učinili s ovim domom.

image
Koto Design
image
Koto Design

Osjećaj smirenosti i vedrine prisutan je u cijelom prostoru zahvaljujući mješavini organskih materijala i nježnoj paleti boja. Dodana je tekstura u obliku prirodnih tkanina, tkanih tepiha i zidova od teksturirane žbuke za dodatnu notu prisnosti ugodnog doma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2024 04:54