COOL MJESTO

Otvoren Falkensteiner Club Funimation Borik

Predstavljamo novo ruho hotela sa 4 zvjezdice čiji projekt potpisuje dizajnerica Bea Mitterhofer

Sjajna bijela i kraljevska plava, pastelne nijanse prošarane ponekim zlatnim i tirkiznim detaljem, cijela paleta plavih boja razigranih u prostoru - tako bi se mogao najbolje opisati novi i moderni dizajn hotela Falkensteiner Club Funimation Borik s četiri zvjezdice koji kao da precrtava snagu mora sa šarmantnim i prepoznatljivim notama mediteranskog podneblja.

Nakon duge zime i temeljitog makeovera omiljeni obiteljski klub u Zadru otvoren je za goste. Obnovljeno je 146 od 258 soba i apartmana, a i recepcija, predvorje, restoran i barovi također su prošireni i pomlađeni. Pozornost plijeni novi interaktivni grafički identitet utkan u interijer vidljiv na tepisima, tapetama, rasvjeti i natpisima. Ideja u preuređivanju hotela bilo je povezivanje tradicionalnog sa suvremenim s ciljem uključivanja potreba svih generacija posjetitelja. Novi sustav identiteta temelji se na geometriji koja se nalazi na čipkama s otoka Paga i dalmatinskim narodnim nošnjama.

Renoviran i preuređen s proširenom ponudom i još mnogo pogodnosti za najzahtjevnije goste, ovo je najljepši obiteljski hotel u Hrvatskoj prema stranici Holidaycheck

- Dekorativni okrugli i romboidni oblici izrađeni su digitalno, s detaljnom preciznošću, a njihovi dijelovi su se umnožavali, zrcalili i okretali kako bi se stvorili novi originalni uzorci. Ovaj vizualni jezik priziva iznenađenje i izuzetno je fleksibilan u svim medijima. Grafika na tepihu posebno je dinamična jer kombinira slojeve otisaka i nekoliko plavih boja koje su u skladu s globalnom paletom boja implementiranom u cijeli dizajn hotela. Što se tiče materijala, glavni kriterij pri izboru bila je izdržljivost - kažu iz hotela.

UZORAK

Iza ovog projekta stoji dizajnerica Bea Mitterhofer i njezina tvrtka beainteriors, koja je od 2017. dio Falkensteinerove obitelji i zadužena je za stvaralački smjer, u suradnji s Andreom Kolmann Josipović iz Studija Planar te Robertom Bratović i Ninom Bačun iz Studija O-a-z-a.

- Imali smo dugu raspravu o osnovnoj boji jer dalmatinski kostimi imaju izražene crvene i crne tonove. Opće je prihvaćeno da želimo reinterpretirati ta oba uzorka i obje boje kako bismo izgradili most između tradicije i krajolika koji okružuje hotel. Plava boja povezana je direktno s morem i zrači svježinom, poput morskog povjetarca - objašnjava Bea Mitterhofer.

Obnovljeno je 146 od 258 soba i apartmana, a recepcija, predvorje, restoran i barovi također su prošireni i pomlađeni

Club Funimation Borik proširio je i svoju gastronomsku ponudu. Usluga All Inclusive Plus odsad uključuje kulinarsku ponudu Alpe Adria s doručkom, ručkom i večerom uz švedski stol i tematske večeri, bar uslugu s neograničenom konzumacijom bezalkoholnih pića, ukusne koktele, mnoštvo zalogajčića cijeli dan u baru kod bazena, zdrave snackove u spa zoni i all inclusive ponoćni snack. Za zabavu, igre i akciju tu je svima dobro znani Falky i profesionalni animacijski tim u Falky Landu s dječjim igralištem, diskom, dječjom opremom, veliki vodeni svijet s toboganom i Falky SPA za klince. A dok se mališani zabavljaju u dječjem svijetu, za mame i tate rezervirano je opuštanje u 2500 m² Acquapura Thalasso & SPA centra s bazenom.

TRETMANI

Acquapura je wellness filozofija kreirana ekskluzivno za Falkensteiner hotele, a u hotelima na moru tema vode interpretira se kroz široki izbor thalasso tretmana. Tijelo će vam biti zahvalno nakon kupke s morskim solima, morskog pilinga ili pakunga tijela s morskim algama. Spa centar će vas oduševiti velikim vodenim površinama, relax prostorijom Lemon, vanjskim whirlpoolom, Kneipp kanalom za stopala, kompleksom sauna, fitness studijem, privatnim spa za dvoje i vital barom.

Više na www.falkensteiner.com .

Foto: Filip Brala

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 23:16