Mali moderan dom

Otvoreni raspored u stanu od 38 četvornih metara. Pravi mali interijerski dragulj

 MEERO/
Dizajner interijera Pierre Petit preuredio je stančić od 38 četvornih metara u Parizu

Od neuglednog i loše raspoređenog prostora dobio pravi mali interijerski dragulj. Otvorena kuhinjica, izvrsna kupaonica i prozračan ostatak prostora ovaj su stan pretvorili u moderan prostor za život. U dogovoru s vlasnicima dizajner je smanjio prostore kuhinje i kupaonice kako bi se dobilo više prostora za dnevnu sobu.

image
MEERO/

Tijekom renovacije kuhinja je otvorena kako bi se dobila prostrana i osunčana zona stana koju obilježava bjelina ormarića i toplina svijetlog drva.

image
MEERO/
image
MEERO/

Kuhinja se otvara prema dnevnoj sobi u koju je smještena i mala blagovaonica te se prirodno nastavlja na prostor.

Kuhinja je od ulaznog hodnika odvojena niskim zidom i staklom, čime se dobiva osjećaj prostranosti i omogućuje prodiranje svjetla u ostatak stana.

image
MEERO/
image
MEERO/

Hodnik je maksimalno iskorišten dodavanjem bijelih ugradbenih ormara koji okružuju ulaz u kupaonicu i čini se kao dio te, sada velike prostorije.

image
MEERO/

Izvrstan detalj predstavlja svijetli parket posložen u uzorak riblje kosti koji unosi vizualnu dinamiku u prostor. Boja poda preslikana je u kuhinji u obliku radne površine koja se spušta i bočnom stranom ormarića i spaja se s podom.

image
MEERO/
image
MEERO/
image
MEERO/

Blagovaonica se sastoji od četvrtastog i malo masivnijeg smeđeg stola okruženog sivim stolicama čija boja zonu vizualno povezuje sa sivom sofom u boravku.

image
MEERO/

Kraj sofe nalazi se tipični arhitektonski detalj starih pariških stanova, kamin koji je dodatno istaknut tamnosivom bojom. Kraj kamina ulaz je u spavaću sobu u kojoj se ponavljaju elementi iz dnevnog boravka, ali u nježnijim nijansama.

image
MEERO/
image
MEERO/
image
MEERO/
image
MEERO/

Tako je cijeli zid iza kreveta obojen u svijetlosivu boju, šarena posteljina unosi malo razigranosti u prostor, a veliki bijeli ugradbeni ormar s drvenim ručkama popunjava cijeli jedan zid prostorije te stvara ujednačeni izgled prostorije.

image
MEERO/

U kupaonici se ponovno javlja kombinacija bijele boje i svijetlih drvenih elemenata koja odlično funkcionira zbog svoje jednostavnosti i čistoće. Inače je sada smanjena kupaonica opremljena zastakljenim tušem i ugradbenim ormarićima kako bi se maksimalno iskoristio dostupan prostor. Odlično!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 19:27