Kada je manje više

Ova garsonijera ima 19 kvadrata i krevet na izvlačenje o kakvom mnogi sanjaju. Ali to nije sve

 ZOLTAN KATONA/
Manje je više u ovom mini studio apartmanu dizajniranom za mladog muškarca

Za dizajn kuhinje, blagovaonice, dnevnog boravka, spavaće sobe i kupaonice dizajnerica interijera Anna Ficsura na raspolaganju je imala samo 19 četvornih metara. Malu podnu površinu trebalo je dizajnirati što kreativnije i praktičnije, sa što više skladišnih jedinica i maksimalno iskorištenim prostorom.

image
ZOLTAN KATONA/

Prvi, visoki element kuhinjskog namještaja izrađenog po mjeri je ormar za predsoblje. Uz kompletnu kuhinjsku opremu i spremište, sadrži i perilicu+sušilicu te bojler. Vlasnik također može koristiti površinu barskog stola za rad u kuhinji. Na ovaj način stol može biti višenamjenski, osim za jelo, može služiti i kao radni stol.

image
ZOLTAN KATONA/

"Postojeća visina stropa nije dopuštala stvaranje galerije. Iz tog razloga smo uspjeli povećati tlocrtnu površinu postavljanjem platforme s koje se može izvući bračni krevet", priča dizajnerica te dodaje kako se garderobni ormar pune širine nalazi iznad kreveta. "U garderobu možete ući kroz tajna vrata koja su zatvorena nevidljiva na zidu s policom za TV. Stepenica je također višenamjenska: spremište s pomičnim vrhom, ali može biti i sjedalo ili noćni ormarić", ponosno ističe Anna.

image
ZOLTAN KATONA/

Sofa idealne veličine upotpunjuje dnevnu sobu udobnošću, koja je pogodna i za gledanje televizije i čitanje. Televizor ima okretnu konzolu pa vlasnik u njemu može uživati ​​i iz kreveta. Uz njega je praktičan stol za odlaganje.

Ogledalo u punoj veličini postavljeno je i na dio zida između prozora i ulaznih vrata. Njegovo osvjetljenje daje moderan izgled, a ima i koristan učinak na organizaciju prostora u tako malenoj prostoriji.

image
ZOLTAN KATONA/

U kupaonici su dodana dekorativna, pjeskarena staklena vrata. I ovdje je dizajnerica organizirala prostor za skladištenje. Naime, iza ogledala nalaze se ugradbeni ormarići. Ovdje zidne sanitarije s lebdećim efektom čine prostoriju većom, dok zrače prozračnom elegancijom.

image
ZOLTAN KATONA/

Jednostavnu, ali spektakularniju linearnu rasvjetu riješili su ugradbenim LED profilima koji ne zauzimaju prostor. Time su također nastojali sačuvati efekt prostranosti i prozračnosti stana.

Uz to, ovaj moderan, funkcionalan dom stvoren je korištenjem suvremenih, bezvremenskih materijala!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 02:06