Nedaleko od Trogira

Ova kuća za odmor na listi je ‘Top 100 vila‘ u Hrvatskoj. Pogledajte kako izgleda!

U svijetu moderne gradnje i adaptacija sve češće se susrećemo s primjerima gdje se tradicionalna arhitektura i dizajn spajaju s modernim elementima. Ova sinergija radi u korist očuvanja autentičnog duha prostora dok istovremeno unosi suvremenu estetiku. Upravo taj proces prošla je i Villa Antico 1934 blizu Trogira.

image
Ustupljena fotografija

Villa Antico 1934 prostire se na 5000 kvadratnih metara okućnice obogaćene velikim grijanim bazenom i jacuzzijem, vanjskim roštiljem i kuhinjom te mjestima za opuštanje, zabavu i druženje. Prizemlje vile odiše toplinom doma s renoviranim hrastovim gredama koje su nekada bile nosive. U vili se nalazi prostrana kuhinja opremljena najnovijom tehnologijom, a odmah pored nalazi se blagovaonica, dnevni boravak te prostor namijenjen za zabavu sa saunom i kupaonicom. Na katu se nalaze četiri luksuzno opremljene spavaće sobe svaka s vlastitom kupaonicom. Poseban karakter prostoru daje Singer šivaća mašina, simbol tradicije koju su vlasnici odlučili zadržati kao uspomenu na prabaku koja je mašinu donijela kao dio svog miraza.

image
Ustupljena fotografija
image
My Luxoria
image
My Luxoria
image
My Luxoria

Priča o ovoj vili započinje davne 1934. godine. Sagrađena je koristeći kamen iz vlastitog kamenoloma obitelji Lučin, što je u to vrijeme predstavljalo izazov koji su hrabro odradili. Vlasnici ističu kako su zbog dotrajalosti vile bili prisiljeni donijeti odluku o prenamjeni obiteljske kuće u vilu za najam. Otkrivaju da je vila zahtijevala temeljitu obnovu zbog toga što je stajala na stijeni, bez temelja, dok je drvena konstrukcija međukatnih podova i krova bila u lošem stanju. Svaka odluka o rekonstrukciji pažljivo je promišljena s obzirom na povijest i autentičnost prostora.

image
My Luxoria
image
My Luxoria

Održavanje tradicionalnog šarma predstavljalo je izazov no istovremeno je želja bila unijeti suvremene standarde gradnje. Svaki upotrebljiv komad tradicionalne kuće integriran je u suvremenu vilu, kao što su dotrajale grede s krova koje su sada dio unutarnjeg namještaja.

Vlasnici navode kako je najveći izazov bio zadržati ono što je valjalo, primjerice kamene zidove, a zamijeniti sve što je trebalo osuvremeniti prema današnjim standardima gradnje. Spoj tradicionalnog i suvremenog bio je ključan za uspjeh obnove. Okruženi modernim vilama, primijetili su da gosti cijene tradicionalnu atmosferu, ali uživaju i u suvremenoj funkcionalnosti koju im pruža.

image
My Luxoria
image
My Luxoria
image
My Luxoria
image
My Luxoria
image
My Luxoria
image
My Luxoria

Villa Antico 1934 nije samo dom, već i živa priča koja svjedoči o ljepoti tradicije i predanosti obitelji Lučin u stvaranju nezaboravnih trenutaka za svoje goste. Danas Villa Antico 1934 nastavlja svoju priču kao simbol harmonije između prošlosti i modernog, pozivajući turiste da dožive njezinu jedinstvenu atmosferu i toplinu.

Vila je dostupna za rezervaciju na web stranici turističke agencije specijalizirane za iznajmljivanje ekskluzivnih vila, My Luxoria. Trenutno se u njihovom asortimanu nalazi više od 800 luksuznih vila rasprostranjenih po cijeloj Hrvatskoj. Više o My Luxoriji te o vilama u njihovoj raskošnoj ponudi, potražite na linku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. ožujak 2024 07:40