ŽIVOT U MALOM

Ova ugodna i lijepa garsonijerica ima svega 35 kvadrata, ali je uređena za čistu peticu

 ERIK OLSSON/
Kako mali stan učiniti lijepim i ugodnim uz pomoć dekora pogledajte u članku koji slijedi!

Ako iz ovog malog stana uklonimo sve ukrase i sitne komade namještaja, dobit ćemo prilično osrednji životni prostor bez osobitosti. Doduše s visinom stropa od 3,7 metara i puno dnevnog svjetla. No, to nisu jedini aduti ove lijepe male garsonijere veličine 35 četvornih metara. Zahvaljujući vješto odabranim detaljima i tekstilu, vlasnica je uspjela majstorski ispuniti ovu malenu stambenu jedinicu udobnošću. Kako je riječ o garsonijeri ili popularno, studio apartmanu dnevni boravak, kuhinja i spavaća soba ovdje su u istoj sobi, ali prijelaz između zona ostvaren je vrlo skladno i prikladno.

image
ERIK OLSSON/
image
ERIK OLSSON/

Spavaća je zona opremljena krevetom i otvorenom drvenom policom za smještaj stvari.

image
ERIK OLSSON/
image
ERIK OLSSON/

Središnje mjesto u stanu zauzima elegantan dvosjed strateški smješten između dva prozora ukrašena prozračnim svijetlosivim zavjesama koje svojom dužinom ističu visinu stropa i čine sobu raskošnom, a bojom se nadovezuju na tepih u istom sivom tonu. Tu je i neizostavan element svake dnevne zone, moderan crni stolić dekoriran vazama, a cijelu je zonu vlasnica utoplila brojnim jastucima u toplim smeđim tonovima te podnom svjetiljkom koja plijeni pozornost. Uz sam prozor desno svoje je mjesto pronašao crni stolić s dvije stolice, a prema potrebi se koristi za blagovanje ili rad.

image
ERIK OLSSON/
image
ERIK OLSSON/
image
ERIK OLSSON/

Duž cijelog nasuprotnog zida smjestila se kompletno opremljena moderna bijela kuhinja sa srebrnim hladnjakom i ormarom u svijetlo sivoj boji koji jedva primjetno odvaja kuhinju od "ostave".

image
ERIK OLSSON/

Dodatni prostor za smještaj stvari je skriven iza bijelih kliznih vrata u ulaznom hodniku, kao i kupaonica.

Odličano uređen dom!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:02