Zainatio se

Ovaj 46-godišnjak je opaku bolest nadjačao vlastitim rukama gradeći kuću u - špilji i napravio dom iz snova

 YOUTUBE/ @TRULY/
Kada je saznao da boluje od multiple skleroze, Angelo Mastropietro napravio je totalni zaokret u životu, a svoj novi dom našao je u špilji staroj 250 milijuna godina

Upoznajte Angela Mastropietra, suvremenog “pećinskog” čovjeka koji doduše živi život koji je sve samo ne primitivan. Ovaj 46-godišnjak rodom iz Worcestershirea živio je high life kao šef uspješne tvrtke za zapošljavanje u Australiji kada mu je 2007. godine dijagnosticirana multipla skleroza. Stanje ga je dovelo do privremene paralize - i nadahnulo da potraži jednostavniji način života.

- Moj život prije nego što sam postao "pećinski čovjek" bio je sasvim drugačiji, kao i većina ljudi, imao sam aspiracije raditi u korporativnom svijetu, rekao je za Mirror.

- Zatim se dogodio pad koji me je u biti ostavio paraliziranim, što je bio katalizator da preispitam gdje sam, kamo idem i svoj način života, dodaje.

image
YOUTUBE/ @TRULY/
image
YOUTUBE/ @TRULY/
image
YOUTUBE/ @TRULY/

Unatoč svom stanju, Angelo je proveo oko 1000 sati lomeći, sijekući i ukopavajući stijenu, ručno iskopavajući između 70 i 80 tona ruševina. Obnovu je započeo u siječnju 2015. godine i pretvorio je u svoju novu strast u koju je uložio više od 160.000 funti, ne računajući vlastiti rad. Projekt transformacije završio je u rujnu iste godine i sada uživa u 62 četvorna metra prostora, plus 100 četvornih metara velikoj vanjskoj terasi.

image
YOUTUBE/ @TRULY/
image
YOUTUBE/ @TRULY/

- Volim izazove. Slučajno moje prezime zapravo znači Master of the Stones, pa mi je to možda u krvi.

Angelo je svoju ručno isklesanu pećinu nastalu prije 250 milijuna godina prigodno nazvao Rockhouse Retreat. Smještena je u neposrednoj blizini povijesnog engleskog priobalnog grada Bewdley i zahvaljujući Angelu ima sve potrebno za ugodan život.

image
YOUTUBE/ @TRULY/
image
YOUTUBE/ @TRULY/

Angelova luksuzna špilja ima zaista sve za ugodan boravak: podno grijanje, potpuno opremljenu kuhinju sa svim električnim uređajima, tuš, LED rasvjetu za romantičnu atmosferu, wi-fi, svježu tekuću vodu koja izvire na licu mjesta iz 18 metara duboke bušotine koju je također sam iskopao. Trenutačno ne živi u njoj, nego to planira, a u međuvremenu je odlučio Rockhouse Retreat otvoriti za posjetitelje koji je mogu unajmiti za 248 funti za noć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. srpanj 2024 14:49