odlična ideja

Ovaj neobični kafić izgleda potpuno nestvarno: Jedinstveni interijer kao iz stripa

@lesen04ka/
 Olesya Dugina
Prelazak u 2D dimenziju ne samo da zbunjuje, već i oduševljava razne posjetitelje

Ako vam se sviđaju zanimljivi prostori, poprilično smo sigurni da je kafić Bw (koji je smješten na dvije različite lokacije - u Moskvi i Sankt Peterburgu u Rusiji) savršeno mjesto za vas.

Međutim, želimo istaknuti da se ovdje radi možda o nečemu što je puno više od samo zanimljivog prostora, ovo je prilično jedinstven kafić koji se izdvaja od bilo kojeg drugog jer je cijela premisa mjesta činjenica da se radi o 2D kafiću. Na neki način, svatko tko uđe u kafić zarobljen je između stvarnog svijeta i crtića.

Gosti ovog mjesta zasigurno će doživjeti nešto novo prilikom ulaska. Prelazak u 2D dimenziju ne samo da zbunjuje, već i oduševljava razne posjetitelje. Unatoč ovome svemu možete se slobodno zapitati - što trenutno čini ovaj 2D kafić jednim od najmodernijih mjesta u Rusiji? Pa, ako ćemo biti iskreni, vjerojatno je to način na koji je ova dvodimenzionalna ideja provedena u djelo. Imate crno-bijele zidove, zavjese, podove i namještaj, sve bez osjećaja dubine. Dio estetike primijenjen je čak i na posuđe, poput šalica i tanjura.

Srećom za sve posjetitelje čini se da je sam jelovnik sve samo samo ne 2D. Kafić nudi svježu mljevenu prženu kavu koja se može kombinirati s ukusnim jelovnikom prepunim raznih kroasana, muffina i kolača.

Slobodno se možemo složiti da je sam kafić stvoren za ljubitelje animacija i stripa ili samo za one koji traže brzu avanturu u čudnom svijetu 2D iluzije. Svaki je detalj kafića dobro osmišljen kako bi izgledao kao da je cijelo mjesto dospjelo iz tradicionalne bilježnice, a nije čudno da vam se može učiniti kao da ste zapeli u crtiću.

-Odluka o otvaranju kafića u zanimljivom formatu došla je u jesen 2019. Došli smo na ideju da stvorimo mjesto koje bi bilo zanimljivo uglavnom zbog svog interijera (naravno, uz dobru kavu). Obnova je trajala nešto više od mjesec dana, a potrošeno je oko 100 kg boje - kaže za Bored Pandu, tvorac i vlasnik kafića.

- Od tada su naši posjetitelji oduševljeni. Ljudi nam namjerno dolaze radi neobičnih slika. Naši su zaposlenici također oduševljeni radom, a neki su i mjesecima čekali da se otvore slobodna radna mjesta – ponosno izjavljuje vlasnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 17:54