Izvrsno rješenje

Ovaj stan možda nije velik, ali ima preklopnu drvenu ploču boje meda i bezbroj mogućnosti

 MAIRA ACAYAB/
Dizajnerski studio Metamoorfose dobila zadatak da ovaj suvremeni prostor pretvori u dom

Kada prostor karakterizira dinamična atmosfera unutarnjeg uređenja, on ne samo da ima mnoštvo pametno raspoređenih elemenata, već također posjeduje sposobnost brze prilagodbe promjenjivim okolnostima. Upravo za tim slobodnim duhom i lakoćom uređenja tragao je mladi par u São Paulu u Brazilu.

image
MAIRA ACAYAB/
image
MAIRA ACAYAB/

Prostor možda nije velik, ali je iskorišten pametno i sa šarmom. Glavna žarišna točka arhitektonskog dizajna postaje preklopna drvena ploča boje meda ukrašena suvremenim geometrijskim oblikom. Elegantna u svojoj jednostavnosti, a opet pametno i rješenje. Pregrada skriva mali prostor za odmor i prolaz do spavaće sobe koja nije odvojena ni na jedan drugi način od ostatka prostora. Kada je rastvorena, pregrada ne zauzima mnogo prostora. Štoviše, cijeli se stan čini prozračnim i protočnim.

image
MAIRA ACAYAB/
image
MAIRA ACAYAB/
image
MAIRA ACAYAB/

S druge strane pregrade nalazi se blagovaonica s dugim bijelim stolom i kuhinjom za veće društvo i kuhinja. Drveni materijal pregrade ponavlja se na blagovaonskim stolicama i gornjim kuhinjskim elementima, čime se ostvaruje stilska povezanost interijera. Kuhinja se sastoji od tamnih donjih elemenata, a uređenje ovog dijela stana obilježava i odlična kuhinjska pozadina od zelenih pločica s geometrijskim uzorkom.

image
MAIRA ACAYAB/
image
MAIRA ACAYAB/
image
MAIRA ACAYAB/

U spavaćoj sobi također se ponavljaju drvene površine tople smeđe boje, i to u obliku velikog ugradbenog ormara i polica za stvari. Soba ima i vlastitu kupaonicu s tušem te izlaz na balkon pretvoren u dnevnu sobu.

image
MAIRA ACAYAB/
image
MAIRA ACAYAB/
image
MAIRA ACAYAB/

Prostor za sjedenje na ulazu u spavaću sobu izveden je u pastelnim bojama, mekim teksturama i niskim sustavom namještaja. Obje zone spaja ne samo preklopna drvena ploča već i prostrana terasa koja nudi dodatnu dnevnu zonu za opuštanje i uživanje s pogledom na grad.

image
MAIRA ACAYAB/

U tom prostoru nalazi se i uska siva kupaonica čiji je prednji zid obložen drvenim plohama kako bi se dobio jedinstven izgled cijele zidne površine.

image
MAIRA ACAYAB/

Namještaj stana je mješavina prekrasnih drvenih komada, nježnog modernog dizajna i naznaka vintage šarma – što daje osobnost dizajnerskoj kompoziciji.

image
MAIRA ACAYAB/

Iz kuhinje se ulazi na prostrani, ali ostakljeni balkon preuređen u udoban dnevni boravak s kutkom za čitanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2024 19:23