Pogledajte video

Ovo je možda najljepša mala kuća koju smo ikada vidjeli. Ima sve potrebne prostorije, a eksterijer s vrtom i bazenom je neodoljiv!

 Youtube/Screenshot/ Le Tuan Home Design

Nekada je ideal stanovanja bio - napravi što veći kuću kako bi se kasnije našlo prostora i za djecu, posebice sinove koji će vjerojatno tu ostati sa svojim suprugama i djecom. Tako su nastajale sve veće i veće kuće, a male su prešutno postale nepoželjne ili simbolima slabih financija. Danas je situacija i više nego drugačija. Dizajneri i arhitekti diljem svijeta kao da se natječu tko će u što manjem prostoru osmisliti što funkcionalniji i udobniji interijer. Trend stanovanja u malim kućama jača sve više i nailazi na odobravanje u mnogim razvijenim i bogatim zemljama. Neki od tih manjih objekata su pokretni, a neki se nalaze na malom komadu zemlje. Ponekad je riječ o samo 20 četvornih metara u koje bez problema "stanu" kuhinja, kupaonica, dnevni boravak i spavaća soba. U takvim objektima mogu udobno živjeti dvije osobe, a ako se dobro organizira prostor i ako su ukućani dovoljno fleksibilni, i više.

Danas vam predstavljamo jednu od najljepših malih kuća koje smo vidjeli na internetu. Sagrađena je na temeljima (što znači da se ne može pomicati), uglavnom drvena, s prekrasnim malim vrtom i bazenom - sve što je potrebno za udoban život dvije odrasle osobe. Izgleda dosta bajkovito, a posebnu čar daje joj pametno iskorištena visina u obliku galerije koja se koristi kao spavaonica i do koje se dolazi drvenim stepeništem.

Uvjerite se sami koliko je divna u video prilogu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. ožujak 2024 15:57