Unikatni ručni rad

Ovo je najljepši božićni izlog u Zagrebu

Bajkovito blagdansko ruho atelijera brenda Jasmina i lutkice

Zagreb je u ovo božićno vrijeme zaista magičan. Čaroliji uvelike pridonose brojna odlično dekorirana mjesta, posebno trgovine u našoj metropoli. A jedan od najljepših božićnih izloga pronašli smo u Petrinjskoj 40, u atelijeru umjetnice Jasmine Kosanović koja stoji iza popularnog hrvatskog brenda Jasmina i lutkice.

Jasmina je majstorica u ručnoj izradi najljepših lutaka i ostalih likova iz bajke, poput princeza i šumskih bića, poput medvjedića, zečeva, lisica, u posebnim kaputima i džemperima za hladne dane. Svi su oni svoje mjesto pronašli u blagdanskom ruhu u izlogu atelijera, a društvo im prave i figurice od đumbira. Kako bi priča bila potpuna, sve je ukrašeno lampicama koje pridonose bajkovitoj atmosferi.

Ako ste u potrazi za savršenim darom koji biste stavili pod bor, svakako preporučujemo ove divne ručno rađene lutkice kojima ćete razveseliti dragu osobu.
Zagrebačka umjetnica Jasmina Kosanović rođena je 1976. godine u Zagrebu, gdje je 2000. diplomirala na Studiju dizajna odjeće i tekstila. Dosad je imala dvadesetak samostalnih izložbi i revija, među kojima su sudjelovanje na modnim revijama "Fashion Show", "Pleasure Room" i "Patchwork" te izrada kostimografije za dramski studio NS Dubrava.

U Narodnom kazalištu Dubrava počela je 1999. godine raditi kao voditeljica likovnih radionica, a upravo tada je počela izrađivati lutke. Njezin brend "Jasmina i lutkice" objedinjuje mnogo priča i likova, kao što su vile, anđeli, rose, cici miciji, čumpa lumpasi...

Svi su unikatni ručni rad i zaštićeni su kao originalni dizajn

.
Više možete doznati na Facebooku: Jasmina i lutkice i na web stranici www.jasminakosanovic.com

Foto: Božidar Raos

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 23:43