To je to!

Ovo je savršen način da se brinete za svoje roditelje kad ostare, a da ih ne morate smjestiti u starački dom

 YOUTUBE/ @THE LIST SHOW TV/

Kad se obitelji suoče s traženjem mjesta gdje će roditelji proživjeti svoje zlatne godine, mogućnosti su ograničene. Domovi za starije i nemoćne osobe s dobrom i kvalitetnom uslugom su skupi. Visoke naknade u kombinaciji s krivnjom koju neke obitelji osjećaju zbog ostarjele voljene osobe koja živi sama često dovode do toga da se stariji članovi obitelji presele sa svojom odraslom djecom. Ali ako veličina doma ili način života ne dopuštaju ovaj aranžman, što napraviti?

Potražite "Granny Pod". Ove samostojeće sićušne kuće omogućuju bakama i djedovima da ostanu u blizini svojih najmilijih, a istovremeno nude malo privatnosti. Starijima je često teško 100 posto odustati od svoje neovisnosti, stoga ovo rješenje nudi ravnotežu – oni još uvijek imaju prostor koji mogu zvati svojim, a cijela obitelj ima određeni mir znajući da su samo nekoliko koraka daleko ako trebaju pomoć.

Što je Granny Pod?

Riječ je o modificiranoj ‘kući za goste‘ koja njegovateljima omogućuje blizinu starijih voljenih osoba. Nazivaju se još i ADU ili pomoćne stambene jedinice, a dizajnirane su da budu sigurne i pristupačne. Na primjer, imaju podove otporne na klizanje, široka vrata i zaobljene radne ploče. Neke verzije nude i vrhunske medicinske dodatke.

Pogledajte video!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 19:18