Nekoliko luksuznih izdanja

Ovo su najluksuznije nekretnine u Hrvatskoj!

U Splitu otvoren prvi ured svjetski poznate aukcijske kuće Sotheby’s International Realty .

Najpoznatija globalna mreža za promet luksuznim nekretninama - Sotheby’s International Realty Affiliates LLC - prošli je tjedan otvorila prvi ured u Hrvatskoj, točnije u Splitu, u sklopu hotela Le Meridien Lav.

Riječ je o jednoj od najuglednijih svjetskih agencija za prodaju nekretnina, koja posluje u 65 zemalja s 850 ureda, a iza koje stoji poznatija aukcijska kuća Sotheby’s.

ODABRANO DRUŠTVO

Mreža Sotheby’s agencija jedinstvenim personaliziranim uslugama povezuje najkvalitetnije nekretnine s najprestižnijim klijentima diljem svijeta, a specifična je po tome što je svaki njezin ured, pa tako i novootvoreni u Hrvatskoj, neovisan po vlasničkoj strukturi i u svakodnevnom poslovanju, no franšiza ih obvezuje na visoke profesionalne standarde i implementaciju globalnih vrijednosti na lokalnom tržištu. Za ulazak u odabrano društvo franšizera Sotheby’s International Realty potrebno je, osim iznimne atraktivnosti destinacije, zadovoljiti i niz poslovnih kriterija te složene procedure selekcije, što je uspjelo tvrtki Porta Stella Luxury Estate, s kojom je potpisan 25-godišnji ugovor o franšizi. Vlasnici Croatia Sotheby’s International Realtyja su direktor Marko Pažanin te njegovi partneri, Pavel Kulajta i Ilona Mančíková.

PREDNOSTI

- Činjenica da je Sotheby’s odabrao Hrvatsku za širenje svoje mreže ureda za promet nekretninama potvrđuje rast ugleda naše zemlje u svijetu. Cilj nam je dovesti što veći broj kupaca koji će u Hrvatskoj imati svoj drugi ili treći dom, ali i potaknuti potencijalne investitore na ulaganje. Uz vrhunsku profesionalnu ekspertizu, naš ured u Splitu imat će pristup globalnoj mreži investitora i kupaca luksuznih nekretnina, što je jedinstvena prednost na domaćem tržištu - kaže Pažanin.

Kriteriji za odabir nekretnina koje se promiču na globalnoj razini vrlo su visoki i teško ih je zadovoljiti, a primarno je da nekretnina bude u skladu sa stilom života koji kupci njeguju. Tako nije isključeno da će se u budućnosti i neka hrvatska luksuzna nekretnina naći na stranicama partnerskih novina, kao što su The New York Times, Wall Street Journal... Međutim, iako je riječ o mreži agencija specijaliziranih za luksuzne nekretnine, Pažanin pojašnjava da se pod terminom “luksuzne” podrazumijeva doživljaj, a ne cjenovni razred. I to je, ističe, osnovna filozofija poslovanja.

- U hrvatskim okvirima, nekretnine u našoj ponudi po cijenama nisu dostupne široj domaćoj publici, no jesu pripadnicima srednjeg staleža u drugim europskim i svjetskim državama. Kupci iz različitih kultura imaju različito poimanje luksuza i mi se tome trebamo prilagoditi našom ponudom. Primjerice, Rusi uglavnom vole prostrane vile s bazenima, a Kinezi preferiraju manje stanove, ali na posebnim lokacijama kao što su povijesne jezgre naših priobalnih gradova - kaže Pažanin i dodaje da su kupcima uz stanove u povijesnim jezgrama gradova zanimljive i vile uz more. Interesa ima i za kontinentalnu Hrvatsku, za prostrana imanja i dvorce u privatnom vlasništvu.

NOVI URED

Osim splitskog ureda, planira se širenje poslovanja na Dubrovnik te Istru. Trenutna ponuda nekretnina u Hrvatskoj može se pogledati na www.sothebysrealty.hr.

Izdvojili smo nekoliko luksuznih zdanja.



Lumis penthouse, Split, 104 m2; 330.000 eura

Penthouse je smješten u novoizgrađenom rezidencijalnom dijelu grada Splita, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Nalazi se na posljednjem, četvrtom katu stambenog objekta, a sastoji se od kuhinje, blagovaonice, dnevnog boravka, terase s pogledom na otvoreno more i tri spavaće sobe. Stanu pripada i garaža.



Villa Melody, Split, 960 m2; 4,350.000 eura

Vila u rezidencijalnom dijelu grada Splita stambene je površine 550 m, a sastoji se od podzemne etaže sa spremištem i tehničkom sobom, suterena s apartmanom, prizemlja s dnevnom zonom, prve etaže s glavnom spavaćom sobom te dodatne tri spavaće sobe, i druge etaže s teretanom, saunom i prostorom za hidromasažu. Sadrži i glazbeni studio, bazen, vanjski kamin, košarkaško igralište i prostor za stolni tenis te prostranu garažu.



Villa Albina, Split, 450 m2; 2,300.000 eura

Vila u centru Splita spaja autohtoni mediteranski stila života i čisti modernizam. Nekretnina stambene površine 215 kvadrata nalazi se u bloku, a specifična je po tome što je obložena u bijeli kamen. Ima suvremenu kuhinju i dnevni boravak, terasu s bazenom i vrtom te ukupno pet spavaćih soba smještenih na dvije gornje etaže. U suterenu je garaža.



Unique villa, Pula, 1500 m2; cijena na upit

Vila je smještena u rezidencijalnom dijelu povijesnog grada Pule, a riječ je o boutique hotelu kategorizacije pet zvjezdica i 1200 kvadrata. Prostire se na dvije etaže, a sadrži restoran, lounge bar, vinoteku s podrumom i šest komfornih apartmana. U lobiju i središnjem dijelu je nekoliko soba za sastanke te prostori za društvene igre koji se mogu prenamijeniti u kućno kino ili wellness. Etaže su povezane unutarnjim dizalom.


Villa Grandezza, Vodnjan, 22.500 m2; 2,570.000 eura

Vila na tri etaže, stambene površine 750 kvadrata, nalazi se na imanju od 22.500 kvadrata u samom srcu Istre. U podzemnoj etaži vile smještene su sauna, praonica, vinski podrum i kotlovnica. U prizemlju su boravak, kuhinja i blagovaonica, dvije spavaće sobe s kupaonicama, apartman, teretana i prostorija za masažu s hidromasažnom kadom. Na prvoj etaži su tri spavaće sobe i terasa. Osim glavnog objekta imanje uključuje i kuću za goste od 25 kvadrata, sjenicu s roštiljem, teniskim terenom, terenom za odbojku, vježbalište za golf i streljanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 04:16