Gotovo za tren oka!

Ovu veselu kućicu možete izgraditi u svega tri sata! Cijena? 8000 kuna!

Minijaturne kuće koje možete sami posložiti u kratkom roku nakon što vam svi potrebni materijali stignu na kućnu adresu sve su popularniji i zanimljiviji projekti za ljubitelje "sam svoj majstor" aktivnosti. U Češkoj Republici tvrtka Pin-Up Houses sa sjedištem u Pragu osmislila je novi prototip mini kuće nazvan France.

Cijena ove kuće iznosi 1200 dolara, a vrijeme potrebno da tročlani tim sagradi cijelu kućicu svega je tri sata. Dizajner koji stoji iza ovog projekta zove se Joshua Woodsman i vlasnik je tvrtke Pin-Up Houses koja u svom radu istražuje mogućnosti masivne proizvodnje ovakvih malenih kuća. Kućica nema temelje, već je postavljena na stupiće te se sastoji od 21 šperploče s izolacijom. Ploče su obojene u crveno, bijelo i plavo odnosno u boje francuske zastave te su međusobno povezane šipkama, a čitavu strukturu natkriva metalni krov.











U unutrašnjosti je dostupno tek 6,9 metara kvadratnih prostora raspodijeljenog na trećine po bojama. Plavi prostor predviđen je za spavanje, bijeli prostor za odmaranje sa stolom i stolicama, dok je crveni prostor predodređen za minijaturnu kuhinju s malim štednjakom na drva. U kućici nema WC-a niti struje jer se još uvijek radi o prototipu koji je i dalje u postupku razvoja.

Za više informacija kontaktirajte pinuphouses.

Izvor: Newatlas.com
Foto: Pin-Up Houses

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 23:02