DRAGON HOUSE

Pakirajte kofere: Pronašli smo fantastičnu kuću koja je pravi raj na zemlji

 airbnb
Saznajemo kako se radi o jednoj od deset sličnih vila u tom području čiji su vlasnici internacionalne poznate ličnosti

Na samo 15 minuta vožnje od Ubuda na Baliju, usred predivnih i slikovitih rižinih polja s pogledom na rijeku, smjestila se takozvana Dragon House ili Zmajeva kuća koja je jedan od najveličanstvenijih podviga na Balija kada su u pitanju arhitektura, dizajn i umjetnost.

image
airbnb



Saznajemo kako se radi o jednoj od deset sličnih vila u tom području čiji su vlasnici internacionalne poznate ličnosti, poput glazbenika, umjetnika, vlasnika diskografskih kuća te IT genijalaca koji vrlo dobro zarađuju. Ova zajednica vila je zamišljena kao mjesto za bijeg, prostor koji će pružiti nadahnuće i povratiti snagu svojim gostima.

image
airbnb
image
airbnb
image
airbnb

Dragon House se prvenstveno koristi za potrebe vlasnika diskografske kuće i njegove prijatelje iz glazbene industrije kako bi se ovdje opustili i pronašli inspiraciju za nove pjesme, ali također je dostupna i za iznajmljivanje preko airbnb gdje ćete za jednu noć platiti preko 5000 kuna. Dok maštamo i skupljamo novce provest ćemo vas kroz ono što kuća nudi.

image
airbnb
image
airbnb
image
airbnb
image
airbnb

Zmajeva kuća sastoji se od prostranog vanjskog dijela koji okružuje kompletnu kuću, a uključuje nekoliko terasa, veliki bazen te nenadmašni biljni zastor koji čuva privatnost onih koji borave u njoj. Unutar kuće nalazi se nekoliko zona za odmor, od koji je svakako najupečatljivija ona dnevnog boravka koji se smjestio na prvoj etaži. Ovaj prostor za dnevni odmor ponajviše se odlikuje izrazito visokim stropom te bliskim kontaktom s vanjskim dijelom gdje se prostori u potpunosti isprepliću i stvaraju idealno mjesto za odmor. Osim toga veliki je naglasak na samom uređenju toga prostora koji se krasi zanimljivom rasvjetom, savršenim odabirom namještaja i boja te lokalnim dekorativnim elementima koji stvaraju atmosferu mira i ugode.

image
airbnb
image
airbnb
image
airbnb
image
airbnb

Osim ovog predivnog prostora u kući se ističu još i četiri fantastične spavaće sobe od koji je glavna spavaća soba velika čak 50 metara četvornih, a samo njezino uređenje podsjeća na sobe dostojne kraljeva. Kombinacija prirodnih materijala i boja s ponekim naglaskom u crvenoj boji ocrtava raskoš koji je teško nadmašiti.

image
airbnb
image
airbnb
image
airbnb
image
airbnb

U vili su još tri jednako tako maestralno uređene spavaće sobe koje imaju pripadajuće kupaonice s klesanim kamenim kadama i pogledom na vanjski dio te svjedoče dosljednosti u uređenju cijelog ovog prostora.

image
airbnb
image
airbnb


Cijela je vila izgrađena od lokalnih prirodnih materijala te se nenametljivo uklapa u svoj okoliš netaknute i divlje prirode. I za sam kraj možemo samo reći da, ako postoji raj na zemlji, definitivno mislimo da se skriva na ovoj lokaciji. Više o Dragon Houseu na @dragonhousebali

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:14