UZ MALO TRUDA

Pametnim zoniranjem dobila se i dodatna soba u ovom stanu od 32 kvadrata

 LCD Velton
Žuta je odabrana kao glavni naglasak u boji: svijetla sofa, zidne slike, tabure... i našla se u svakoj prostoriji kao glavna točka

Dizajnerica Maria Bezrukova nadaleko je poznata po uređenju malih unutarnjih prostora gdje vrhunski spaja estetiku i funkcionalnost bez obzira na to koliko malen bio stan. Kroz niz godina ostvarila je poseban i već prepoznatljiv stil u kojem koristi svijetle akcente, zanimljive obloge i boje za zidove te učinkovito zoniranje.

image
LCD Velton
image
LCD Velton
image
LCD Velton
image
LCD Velton

Danas s vama želimo podijeliti jedan stan koji je namijenjen prvenstveno za dnevno iznajmljivanje, ali toliko je dobar da mu ne nedostaje baš ništa i za ugodan svakodnevni život. Površina ovog stana je svega 32 metra četvorna, a ima apsolutno sve potrebno. Unatoč maloj kvadraturi dizajnerica je dobila zadatak od vlasnika da prostor mora imati zasebnu spavaću sobu, a da se pri tome ne stvori dojam skučenosti. Ovaj naputak je utjecao na dizajn cijelog stana, ali nije ni najmanje spriječio Mariu Bezrukovu da u konačnici ipak stvori jako zanimljiv prostor s privlačnim dizajnom.

image
LCD Velton
image
LCD Velton
image
LCD Velton
image
LCD Velton

Žuta je odabrana kao glavni naglasak u boji: svijetla sofa, zidne slike, tabure... i našla se u svakoj prostoriji kao glavna točka. Dnevni boravak koji je spojen s malom kuhinjom i vizualno odijeljen od nje šankom odnosno prostorom za blagovanje našao se u bijeloj boji kao i sama kuhinja što svakako ostavlja dojam većeg prostora.

image
LCD Velton
image
LCD Velton
image
LCD Velton

Spavaća soba je od ovog prostora odvojena klizećim staklenim stijenkama s metalnim crnim obrubom koje daju poseban karakter prostoru te stoje u suprotnosti sa žutim akcentima. Crni i bijeli motivi iz kuhinje i kupaonice nalaze se i u spavaćoj sobi kako u detaljima namještaja, a ponajviše na zanimljivoj tapeti s geometrijskim uzorkom.

Posebnu mekoću prostoru daju svijetli drveni pod i pločice, a najveći plus je dobro iskorištavanje prirodnog osvjetljenja koje čini da ovi kvadrati izgledaju puno veći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2022 16:00