COOL MJESTO

Panika je stigla u grad! Pogledajte što se krije u ovom odlično uređenom interijeru

 Juraj Vuglač
Novi concept store u srcu Zagreba spoj je modnog butika i galerije slika likovne umjetnice Jasmine Krajačić, a dodatno je oplemenjen proizvodima produkt dizajna arhitekta Igora Prodanovića te mirisnim uljima Matee Nesek

U najužem centru Zagreba, u Jurišićevoj ulici, nedavno je otvoren Panika Concept Store, eklektično uređen prostor u kojem se spajaju moda i umjetnost. Otvorio ga je Goran Vašarević, a u uređenju mu je pomogla dugogodišnja prijateljica, poznata slikarica Jasmina Krajačić, čije su slike izložene u Panika Concept Storeu.

image

Goran Vašarević, vlasnik Panika Concept Storea

Juraj Vuglač

- Prostor je zamišljen i uređen tako da pobuđuje maštu, potiče emocije, inspirira, pruža radost kupnje i razgledavanja. U njemu nikada nije dosadno. Ideja je moja kada govorimo o osnovnim i prepoznatljivim bojama Panike, a to je kombinacija crvene i crne. Moram svakako istaknuti Jasminu Krajačić koja me savjetovala oko interijera u vezi odabira boja, odnosno nijansi boja zidova, namještaja, rasporeda polica i rasvjete - kaže Goran Varešanović, dodajući da je ovaj concept store otvorio u želji da Zagreb dobije cool mjesto s kvalitetnom talijanskom odjećom koju bi i sam vrlo rado odjenuo.

image
Juraj Vuglač

Panika Concept Store je nadogradnja na njegov životni stil i nastavak na Goranovu već postojeću trgovinu Panika s metražom tekstila i ekskluzivnom tekstilnom pozamanterijom. Panika Concept Store u asortimanu trenutačno nudi odjeću kvalitetnih talijanskih brendova, obuću i modne dodatke, parfemska ulja Matee Nesek, slike akademske slikarice Jasmine Krajačić te produkt dizajn arhitekta Igora Prodanovića.

image
Juraj Vuglač

- Prostor je vibrantan, osvježavajući, zrači pozitivnom energijom te je ispunjen kvalitetnom odjećom, obućom i modnim dodacima, upečatljivim autorskim umjetničkim slikama kao i originalnim proizvodima autorskog produkt dizajna. Proizvodi produkt dizajna izloženi u butiku su manji dio cjelokupnog dizajnerskog opusa arhitekta Igora Prodanovića. Sve proizvode prožima ista logika pa se uočavaju nježne, zaobljene senzualne linije kao i čvrste strukture i detalji. Svaki proizvod ima svoju priču, inspiraciju i poruku te zrači energijom stvaranja. Privlači pažnju, potiče emocije i čini nas radosnima. Svi proizvodi su ručni rad hrvatskih obrtnika, izvode se po narudžbi i mogu se prilagoditi željama i potrebama kupaca - govori Vašarević.

On i Jasmina Krajačić poznaju se godinama. Goran kaže da je oduvijek bio fasciniran originalnošću njezinih slika koje su kod njega izazivale pozitivne emocije.

image
Juraj Vuglač

- Izrazito koloristički jaki radovi uklopili su se savršeno u monokromni prostor Panika Concept Storea u kojem prevladavaju sivi tonovi. Slike kružnih oblika dale su na neki način dinamiku prostoru i čine ga drugačijim u usporedbi s već viđenim interijerima po Zagrebu. Daju mu osobnost i prepoznatljivost, a istovremeno prezentiraju Jasminu Krajačić kao umjetnicu. Činjenica je da u Zagrebu ne postoje komisione galerije u kojima se mogu pronaći nekonvencionalni radovi pa mi je došla na pamet ideja da trgovina odjeće može biti istovremeno i galerija slika. I to baš takvih slika koje se ne mogu vidjeti na svakom koraku. Reakcije kupaca na taj neobičan spoj pop/op arta i odjeće vrlo je pozitivan i donosi neku novu energiju u prostor - kaže Vašarević.

Panika Concept Store u svojoj će ponudi imati ekskluzivnu liniju parfemskih ulja „Elementarna Elegancija“ dizajnerice parfema Matee Nesek. Matea je željela za svoju novu liniju posebno pakiranje koje će dodatno istaknuti eleganciju i posebnost linije te se suradnja s Jasminom Krajačić dogodila prirodno. Jasmina je osmislila dizajn kutije i ukrasne vrećice i tako je priča zaokružena.

image
Juraj Vuglač
image
Juraj Vuglač

- Trenutačno u Panika Concept Storeu nudimo nekoliko talijanskih modnih brendova, među kojima je avangardni retro modni brend sanctamuerte bezvremenskog dizajna, koji je sada ekskluzivno dostupan na hrvatskom tržištu. Babylon Style je luksuzan i vrlo ženstven talijanski brend za suvremenu ženu osmišljen da kombinira i reinterpretira koncept luksuza, originalnosti i ženstvenosti. Linija parfemskih ulja „Elementarna elegancija“ Matee Nesek također je ekskluziva koju s nestrpljenjem iščekujemo da stigne u prodaju - naglašava Vašarević.

image
Juraj Vuglač
image
Juraj Vuglač

Osim ženske kolekcije koja prevladava, dostupna je i odjeća za muškarce. Otkačena talijanska muška odijela neobičnih uzoraka i u snažnim (paničnim) bojama nešto je što su željeli ponuditi zagrebačkim kupcima. No kakovom tipu kupaca je ovaj concept store namijenjen?

- Panika je otvorena za sve. Ona nije samo butik, nego i galerijski prostor i mjesto za druženje. Svi koji žele nešto drugačije, lijepo i nekomercijalno, a opet vrlo urbano i moderno. Koji se usude eksperimentirati i poigravati uzorcima, dizajnom i bojama - dobrodošli su u Paniku - ističe Goran Vašarević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 07:58