Kuća koja štedi vrijeme, novac i živce

Pasivna 'LEGO' kuća

Kuća koja štedi vrijeme, novac i živce

U stalnoj smo potrazi za novim i pametnim kućama koje su štedljive i praktične i koje mogu zadovoljiti potrebe modernog čovjeka koji je u stalnoj utrci s vremenom. Gradnja kuće bez obzira na to je li riječ o kući za život ili odmor često je prava noćna mora. Dugotrajan proces koji iziskuje puno vremena, novca i živaca.

Ali što biste rekli kada biste znali da postoji tvrtka koja je uspjela samo građenje skratiti na minimum, a cijeli proces gradnje učiniti ugodnim iskustvom.

Francuska arhitektonska tvrtka Multipod Studio osmislila je kuću koja je pasivna, montažna, jeftina i može biti reciklirana. Zar to nije divno? No, krenimo redom. Kuća se zove PopUp House i sve što je potrebno za njezino sastavljanje je četverodnevno strpljenje i standardni električni odvijač. Sigurno se pitate kako je to moguće? E pa, oni su shvatili da je najveći problem vrijeme koje se gubi da bi se kuća kvalitetno izolirala i imala karakteristike štedljive kuće pa su dva procesa gradnje spojili u jedan. Zašto graditi okvir kuće i izolirati ga kasnije kada je brže i jednostavnije graditi već izolirani okvir. Njihov jednostavan koncept gradnje znači da cijelu kuću možete sagradi (kat, zidove i strop) spajanjem izolacijskih blokova koji su odvojeni drvenim daskama. Pogledajte video!