cool mjesto

Peppinos Gelato Garden: Zarazna energija simpatične slastičarnice u Dubrovniku

 Katarina Radonić
Za vizualni identitet i uređenje mjesta Peppinos zaslužne su tri hrvatske dizajnerice - Marita Bonačić, Iva Hrvatin i Katarina Perić

Slastičarnica Peppino's u Dubrovniku omiljeno je mjesto lokalaca, kao i posjetitelja iz stranih zemalja. Za njezin vizualni identitet i uređenje zaslužne su tri hrvatske dizajnerice - Marita Bonačić, Iva Hrvatin i Katarina Perić.

image
Katarina Radonić
image
Katarina Radonić

Iz crtanog serijala

Krenuvši od ideje o maloj tvornici sladoleda, inspiracija za koncept brenda ove slastičarnice u starogradskoj jezgri pronađena je u simpatičnoj rodi i svjetskom putniku Peppinu, liku iz pionira hrvatskog animiranog filma "Profesor Baltazar". Nudeći internacionalnim posjetiteljima najfinije sladolede u gradu, ovaj naš dubrovački Peppino postaje, baš kao i onaj iz crtanog serijala, svojevrsni turistički vodič kojega nitko ne zaobilazi. Interijer slastičarnica Peppino's domišljat je spoj ugođaja male tvorničke manufakture i vintage europske sladoledarnice, koja isprepletenim bakrenim i rasvjetnim cijevima te primamljivim bojama i uzorcima neodoljivo poziva na putovanje u neko drugo vrijeme i prostor - u svijet tradicionalno kremastog gelata.

image
Katarina Radonić

Interijer je domišljat spoj ugođaja male tvorničke manufakture i vintage europske sladoledarnice

image
Katarina Radonić

Ambalaža

Pritom svaki Peppino's nudi nešto svoje - sladoledarnica u ulici Svetog Dominika privlači znatiželjnike pogledom na žarkožut "unutarnji vrt" koji obavija vitrinu sa sladoledima, a ona u ulici Od Puča veselo nudi igru prepuštanja slatkoj sudbini - okus sladoleda za kušanje posjetitelji mogu birati upravo vrtnjom mehaničkog kola sreće.

image
Katarina Radonić

U ponudi je, osim klasičnoga gelata, više od 30 bogatih okusa, a sladolede možete ponijeti i kući

image
Katarina Radonić

Osim klasičnog gelata u više od 30 bogatih okusa, Peppino's svojim sladoljupcima nudi i Peppino's Finest - birane premium sladolede pakirane u staklenke, koji se mogu ponijeti i kući. U ambalaži inspiriranoj ljetnom mediteranskom vibrom i "domaćim" načinom skladištenja tradicionalnih delicija poput džemova i arancina, Peppino's Finest je sladoled kojem je baš teško odoljeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 06:50