second home

Pismo novinarke Sanje Muzaferije s Krka: “U Puntu se bavim i biljkama, što nije uobičajeno za mene”

 INES STIPETIĆ

Od 14. ožujka Sanja je u svojoj vikendici koju je prije nekoliko godina u potpunosti osvježila i napravilan detaljan makeover. Otvorila je prostor, većina namještaja je iz Ikee, ali ima i starinskih te nekoliko skupljih dizajnerskih komada. Svakako se ističe hedonistički jacuzzi u atriju. Vodimo vas tamo!

Novinarka Sanja Muzaferija ove je godine u svoju vikendicu na Krku doputovala 14. ožujka i od tada boravi tamo. Zadnjih je godina sve dulje u toj kući, priznaje, no ove godine se, odmah nakon što je u Zagrebu obavila posao koji je morala, spakirala i prilično tužna otišla na Krk. Tako je izbjegla potres u Zagrebu, sklonila se od Covida-19 i vratila prirodi. Čak se, kaže, počela baviti biljkama, što nije uobičajeno za nju.

image
Novinarka Sanja Muzaferija
INES STIPETIĆ

Vlastite ideje

Kako osmisliti unutarnji i vanjski dio vikendice vlasnici su pomogli i arhitekti, ali je ona i sama imala mnoštvo dobrih ideja, Rezultat je fantastičan, zar ne?

- Naselje malih kuća za odmor u Puntu, u okviru kojeg je i moja vikendica, izgrađeno je 1974. godine. Izvrsno je zamišljeno i odlično urbanistički planirano pa ga stručnjaci ističu kao vrhunski primjer primorske moderne. Ali, za nas u obitelji bila je to doista samo vikendica koja se koristila svega možda mjesec dana godišnje i stoga je bila samo minimalno održavana. Onda sam prije pet, šest godina shvatila da joj je potrebno osvježenje, pa i obnova, jer će inače posve propasti. Sada sam ovdje doma gotovo kao i u Zagrebu - kaže Sanja.

image
INES STIPETIĆ

image
INES STIPETIĆ

image
INES STIPETIĆ

image
INES STIPETIĆ

Kuća u Puntu uređivala se godinu dana, a Sanji su u tome savjetima pomogli i arhitekti. Željela je otvoriti prostor i dobiti prozračnost, i to joj je pošlo za rukom. Kuća izgleda zaista spektakularno.

image
INES STIPETIĆ

image
INES STIPETIĆ

- Mislim da je uređenje kombinacija modernog i pomalo rustikalnog/morskog te da su omjeri baš onakvi kakvi trebaju biti. Većina namještaja je iz Ikee, ali ima i nešto starinskih komada koji su se odlično uklopili, zatim nekoliko skupljih dizajnerskih, poput stola Capellini, pa jacuzzija u atriju... - priča Sanja.

image
INES STIPETIĆ

Vrta kao takvog kuća nema, osim par lijeha koje njen suprug zalijeva i u njih sadi ukrasno i aromatično bilje. No, činjenicu da nemaju vrt zamjenjuje atrij. On je zatvoren zidovima i zapravo je sama srž kuće, bilo da se ujutro Sanja i njen suprug odmaraju na klupi, popodne ručaju u djelomičnoj sjeni ili se druže s prijateljima.

image
INES STIPETIĆ

Nema vrta, ali zato je tu atrij koji je zatvoren zidovima i zapravo je sama srž kuće, bilo da se ujutro odmara na klupi, popodne ruča u sjeni ili se jednostavno druži s prijateljima

image
INES STIPETIĆ

- Od prostorija najviše volim kupaonicu, koja je lepršava i prozračna, ali i ostavu, odnosno, podrum u kojem čuvam draga vina. Nije to neka Ali Babina pećina prepuna skupocjenih starih francuskih etiketa, ali nađe se i pokoji biser. Uostalom, važno je da ja u tome uživam. U tom su spremištu s vinima i umjetničke slike koje su nekad ukrašavale vikendicu jer su moji bili poprilični ljubitelji umjetnosti i prijateljevali s mnogim slikarima... - zaključuje Sanja.

image
INES STIPETIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 16:29