BAŠ DIVNO!

Planinska koliba u obliku bora pruža zadivljujući pogled na okolnu prirodu

 Studio Beltrame
Osim što je energetski učinkovit, II Pino također je potpuno izvan mreže, jer proizvodi vlastitu obnovljivu energiju

Talijanski arhitektonski ured Studio Beltrame dizajnirao je zadivljujuću kućicu na drvetu, koja oponaša oblik bora, a ušuškana je i suptilno skrivena u bujnim šumama talijanskih Alpa, prenosi Yanko Design. Nazvana II Pino, kuća za odmor sastoji se od tri razine naslagane jedna na drugu, a svaka pruža drugačiju priliku za povezivanje s prirodom. Kuća je energetski učinkovita, a smještena je među visokim krošnjama drveća koje posjećuju samo ptice!

image
Studio Beltrame
image
Studio Beltrame

Osim što je energetski učinkovit, II Pino također je potpuno izvan mreže, jer proizvodi vlastitu obnovljivu energiju zahvaljujući solarnim fotonaponskim pločama postavljenim na krovu. Svaki kat kuće pruža drugačiji doživljaj prirode i okolne šume. Možete komunicirati sa šumom i povezati se s njom na jedinstven način na svakoj od razina. Podnožje kuće potpuno je prekriveno drvećem i služi kao intiman i privatan prostor. Dok razina u središtu ima meditativnu atmosferu i okružena je lišćem. Najviša razina je vjerojatno najbolja, jer pruža prekrasan pogled na veličanstvene snježne vrhove talijanskih Alpa.

image
Studio Beltrame
image
Studio Beltrame

II Pino projektiran je kako bi se savršeno uklopio u svoje zeleno okruženje. Sadrži tri nagnuta krova koji su naslagani jedan na drugi, stvarajući vertikalni sklop, koji zauzima minimalan otisak i nalikuje drveću koje ga okružuje. Tri krova također su presvučena zelenim šindrama od ariša, što im omogućuje da se bez napora kamufliraju sa susjednim borovim iglicama.

image
Studio Beltrame
image
Studio Beltrame
image
Studio Beltrame

Unutrašnjost kolibe bit će obilježena zidnim pločama i namještajem obloženim prirodnim CLT-om, kako bi se stvorio impresivan doživljaj odmora u talijanskim Alpama. II Pino je odabrao Airbnb OMG! Fond i dobio veliku potporu, a nadamo se da će zaživjeti već sljedećeg ljeta!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 21:36