PUN POGODAK

Plavetnilo u srcu Zagreba

Apartmanom za dnevni najam u srcu Zagreba okupanim plavim tonovima, modernim linijama, domaćim ugođajem drvenih elemenata i uvijek dobrodošlim geometrijskim uzorcima

Kolumnisti Dom i dizajna tim arhitekata iz projektnog ureda 4uHa s vama će družiti svakog tjedna, a kako bi druženje bilo zanimljivo i edukativno pripremili su za vas niz korisnih tema i primjera. Odgovarat će na bitna i česta pitanja, i kroz vlastite projekte ukazivati na pozitivne i negativne strane odluka.

Nakon kratkog predaha, vraćamo se našem tradicionalnom javljaju iz Jurkovićeve. Iako je sezona privremene seobe ka morskom plavetnilutek pred nama, mi se još uvijek držimo kontinenta, točnije, zelene i opuštajuće atmosfere maksimirskog kvarta, što ne znači da se kroz naše misli, kreativnost , ideje i dizajn nećemo dotaknuti mora.

Dotaknuti ćemo se magije i magičnih trikova. Da li ste znali da je prema legendi čarobnjak Merlin uz pomoć divova izgradio Stonhenge u engleskom Wiltshireu? Inače, legenda o Merlinu seže u 12. stoljeće i osim Stonehengea vežu se mnoge mnoge druge priče, poput one o Svetom Gralu, Kralju Arturu i ljubavi sa opasnom Morganom Le Fay.

Projekt koji vam danas predstavljamo nije Stonhenge, nije u Britaniji i nisu ga gradili čarobnjaci niti divovi. Radio ga je naš vrijedni tim i za nijansu je suvremeniji, rentabilniji i usudili bismo reći, funkcionalniji od Stonehengea. U stančiću od 30-ak kvadrata bilo je potrebno organizirati studio za dnevni najam. Po potrebi i dugotročni, ali primarno dnevni najam. Jedna od želja investitora je da spavaća zona bude dijelom odvojena od dnevne zone.

S obzirom na to da sama kvadratura stana načelno ne dozvoljava dodatno cjepkanje u manje prostorije, morali smo biti kreativni. Nakon što im je predstavljeno nekoliko prijedloga, investitori su se odlučili za varijantu sa zavjesom skrivenom u ugradbeni element pored kreveta. Tako se zamahom ruke pomiče zavjesa i formira dodatna soba. Miriše na magiju. Moramo biti oprezni da nas ne optuže za vještičarenje.

Što se tiče samog dizajna ostali smo u jednostavnim linijama, okruženi praktičnim momentima i funkcionalnošću. Boje su pitome, pastelne i decentne. S obzirom na mali prostor i želju investitora da interijer ne bude u potpunosti minimalistički, sa dovoljno spremišnog prostora i da svakako bude upečatljiv u moru apartmana, to je bio jedini mogući odabir dizajna.

I stvarno smo zadovoljni s rezultatima – apartmanom za dnevni najam u srcu Zagreba okupanim plavim tonovima, modernim linijama, domaćim ugođajem drvenih elemenata i uvijek dobrodošlim geometrijskim uzorcima. Drugim riječima, suradnja projektanata i investitora je i ovaj put dala magičnu kombinaciju. Pun pogodak.

Još jednom, šaljemo vam veliki, magični pozdrav s Ribnjaka. Sad nas čitate, sad nestanemo u oblaku dima. PUF do idućeg tjedna!

Vaš arhitekti (dok I službeno ne primimo pismo iz Hogwartsa) s Ribnjaka,

tim 4uHa

Arhitekte iz projektnog studija 4uHa možete kontaktirati: www.4uha.com ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Pratite ih na Facebook stranici 4uHa i Instagramu @4uha_arhitekti ili posjetite u Jurkovićevoj 3 u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 02:53